20 Απριλίου 2024 / 8:14 πμ
20 Απριλίου 2024 / 8:14 πμ

Συνάντηση Σταθάκη με τη Fluxys

από fimotro

Mε υψηλόβαθμα στελέχη του βελγικού διαχειριστή αερίου, της Fluxys συναντήθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς η βελγική εταιρεία, που ενδιαφέρεται για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ, έστειλε ήδη σχετική επιστολή στα ΕΛΠΕ που κατέχουν το 35%. Εξάλλου, η Fluxys είναι και ένας από τους μετόχους του αγωγού Transadriatic Pipeline (TAP).
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκαν τα διάφορα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, ενώ επιχειρήθηκε να διερευνηθεί αν οι Βέλγοι θα επιδείκνυαν ενδιαφέρον για μειοψηφικό μερίδιο στον Διαχειριστή, καθώς στόχος του κ. Σταθάκη φαίνεται να είναι η παραμονή, τουλάχιστον του 51% του ΔΕΣΦΑ στο δημόσιο. Ρόλο κλειδί σε μία τέτοια εξέλιξη -αν βέβαια την εγκρίνουν οι δανειστές- θα έχουν τα ΕΛΠΕ.
Από το υπόλοιπο 65% του δημοσίου, το 31% που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει υπό πώληση, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα