18 Απριλίου 2024 / 5:08 πμ
18 Απριλίου 2024 / 5:08 πμ

Συνάντηση Παππά – Ρος: Η Ελλάδα έχει επανέλθει στην κανονικότητα

από fimotro

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Wilbur Ross, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η αμερικανική πλευρά δίνει “ιδιαίτερη βαρύτητα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ”, προσθέτοντας ότι “ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου μου επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τη ΔΕΘ”.

Αναλυτικά, ο κ. Παππάς μετά τη συνάντησή του με τον W. Ross, που έγινε στο Department of Commerce, δήλωσε τα εξής:

“Δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκυρία για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ από τη συγκεκριμένη, αφού πραγματοποιήθηκε τη μέρα που η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία στις αγορές, προσελκύοντας υπερδιπλάσια κεφάλαια από όσα ζητούσε και, μάλιστα, με ένα επιτόκιο που κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαμε ποτέ να πετύχουμε.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας, του γεγονότος ότι η χώρα μας έχει επανέλθει στην κανονικότητα, οι επιδόσεις της είναι ήδη πολύ σημαντικές, ενώ και η προοπτική για το μέλλον είναι ακόμη πιο αισιόδοξη”, ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

“Ακριβώς για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το φιλικό της κλίμα προς τις ξένες επενδύσεις, ενημέρωσα τον Wilbur Ross, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της χώρας μας και των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων. Η αμερικανική πλευρά και προσωπικά ο κ. Ross δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπου τιμώμενη χώρα είναι η ΗΠΑ, ως ευκαιρία να βρεθούν στην Ελλάδα σημαντικές αμερικανικές επιχειρήσεις και να αναπτύξουν μόνιμες σχέσεις με αντίστοιχες ελληνικές και -μέσω αυτών- με την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου μού επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τη ΔΕΘ.

Τον ενημέρωσα, επίσης,  για τις πολύ καλές επαφές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στο Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες, με startups, με οπτικοακουστικές παραγωγές και με επιχειρήσεις όπως η Facebook, η AirBnB, η Disney, η Paramount, η Netflix, το MIT κ.λπ., ακριβώς προκειμένου να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο.

Στη συνάντηση παρουσίασα, ακόμα, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, με την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας τον περασμένο Αύγουστο” τόνισε ο Ν.Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα