16 Απριλίου 2024 / 1:08 μμ
16 Απριλίου 2024 / 1:08 μμ

Συμφωνία με νέα δόση… ψυχοφαρμάκων

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Πριν από 15 περίπου μήνες, διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο, μας είχε αναθέσει ένα ειδικό ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το μέγεθος της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού με έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων. Σε μια πρόχειρη ερευνά μας στα φαρμακεία, σύμφωνα με μαρτυρίες φαρμακοποιών 7 στους 10 πελάτες που έμπαιναν στα φαρμακεία ζητούσαν διάφορα ηρεμιστικά χάπια η ψυχοφάρμακα, από το άγχος της καθημερινής επιβίωσης και το αβέβαιο αύριο! Σήμερα στα φαρμακεία ηρεμιστικά χάπια και ψυχοφάρμακα έχουν γίνει ο αχώριστος σύντροφος των Ελλήνων και η ζήτηση τους έχει φέρει ελλείψεις λόγω της μεγάλης κατανάλωσης.

Όλα αυτά βέβαια ποσώς ενδιαφέρουν τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβερνησή του να δηλώνει ενώπιον του ελληνικού λαού ότι: «Δεν παίζουμε τις… κουμπάρες». Την προηγούμενη Δευτέρα 3-4 και με τίτλο «Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Μαξίμου-η ΝΔ επί…σκοπόν». Είχαμε παραθέσει στοιχεία των Βρυξελλών, και εκτιμήσεις κορυφαίου δημοσιογράφου ότι η αξιολόγηση έχει βαλτώσει και τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.

Τονίζαμε μάλιστα ότι στη συνείδηση των Ευρωπαίων, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται μειωμένης ικανότητας και αντίληψης, με αποφάσεις και παλινωδίες, που δεν συνάδουν σε έναν πρωθυπουργό.
Αυτό φαίνεται και από τον πολιτικό εκβιασμό που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής και έφαγε τα μέτρα του, μου τους υπουργούς του στις Βρυξέλλες να ταπεινώνονται καθημερινά.

Το πρωί να απειλεί τους Ευρωπαίους ο πρωθυπουργός, με αίτημα για πασχαλινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής-μετά την αποτυχία-και το βράδυ, η απειλή να αποσύρετε. Και όλα αυτά βέβαια για το θεαθήναι, και εσωτερική κομματική κατανάλωση, με το εφιαλτικό σενάριο της χρεοκοπίας να πλανάτε πάνω από τη χώρα! Σε αυτόν τον άνθρωπο μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη; Τώρα περιμένει αύριο από τη Μάλτα να βγει «λευκός καπνός». Λέτε να έρθει νωρίτερα η ανάσταση και το «Χριστός Ανέστη;», τότε ο Αλέξης θα έγινε βαθειά θρησκευόμενος και ο θεός έκανε το θαύμα του!!!

Στις 29-3 σε μία άλλη αναρτησή μας με τίτλο: «Μια παρά…φύση συγκυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» αναφερόμαστε στην συμπεριφορά του πρωθυπουργού (εδώ).

Σήμερα όλα είναι στον αέρα και η χώρα κινδυνεύει να περιθωριοποιηθεί και πάλι, μέσα από έναν αλλοπρόσαλλο «αριστερό αυταρχισμό». Το ψέμα και οι αυταπάτες του πρωθυπουργού και των μελών της συγκυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

H Χριστίνα Ταχιάου στο protagon έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση με ένα ανθολόγιο προβλέψεων και δηλώσεων διαφόρων κυβερνητικών στελεχών. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και ο Γιώργος Σταθάκης, ειδικός ασρολόγος. Διαβάστε το ανθολόγιο και ξεκαρδιστείτε στα… γέλια. Μόνο που τα γέλια φέρνουν πολύ κλάμα…
Γιώργος Σταθάκης Και μασέρ και μάντης…

ΑΠΟΨΕΙΣ
Μασέρ Σταθάκης speaking…
Ενα ανθολόγιο των «προβλέψεων» και δηλώσεων του Γιώργου Σταθάκη από την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα. Ο υπουργός – «μετρ του μασάζ» στους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να ψηφίζουν τα μέτρα, έχει τις δικές του «λαμπρές σελίδες» στο Πάνθεον των ασφαλών εκτιμήσεων…

Χριστίνα Ταχιάου3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 07:30

Πότε θα κλείσει η διαπραγμάτευση; Αυτό το αγωνιώδες ερώτημα τίθεται με επιμονή σε όσους μπορούν –εκ της θέσεώς τους- να δώσουν μια απάντηση. Κυβερνητικούς εκπροσώπους, υπουργούς, βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Πλέον, επειδή το ερώτημα έχει πάρει τη θέση ανεκδότου, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίζουμε τις απαντήσεις ως χομπίστες.Το καλύτερο βαρόμετρο για το κλείσιμο της συμφωνίας είναι ένας εκ των μασέρ της κυβέρνησης. Ο Γιώργος Σταθάκης, ένας από τους υπουργούς οι οποίοι έχουν αναλάβει «να κάνουν μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, προκειμένου αυτοί να πειστούν να ψηφίσουν τα (όποια) μέτρα (όταν και) όποτε έρθουν. Ας δούμε, λοιπόν, τις απαντήσεις του μασέρ Σταθάκη στο ερώτημα, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης (και της επονομαζόμενης διαπραγμάτευσης) ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Φεβρουάριο του 2015.
Σταθάκης στις 5 Φεβρουαρίου 2015: «Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».
Σταθάκης στις 26 Μαρτίου 2015: «Συμφωνία με τους εταίρους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».
Σταθάκης την Πρωταπριλιά του 2015: «Συμφωνία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα».
Σταθάκης στις 31 Μαίου 2015: «Η συμφωνία θα κλείσει εντός ολίγων ημερών».
Σταθάκης στις 24 Ιουνίου 2015: «Σήμερα κλειδώνει η συμφωνία, ισορροπημένα τα μέτρα». (Στις 28 Ιουνίου επιβλήθηκαν τα capital control)
Σταθάκης στις 5 Νοεμβρίου 2015: «Στα τέλη Νοεμβρίου 2015 η συμφωνία με τους δανειστές».
Σταθάκης στις 11 Νοεμβρίου 2015: «Θα έχουμε συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο με θετικό αντίκτυπο».
Σταθάκης στις 11 Δεκεμβρίου 2015: «Έκλεισε η συμφωνία».
Σταθάκης στις 26 Ιανουαρίου 2016: «Η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό ορίζοντα του επόμενου μήνα».
Σταθάκης στις 20 Φεβρουαρίου 2016: «Μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση σε δυο εβδομάδες».
Σταθάκης στις 5 Απριλίου 2016: «Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου».
Σταθάκης στις 18 Μαΐου 2016: «Ερχεται συμφωνία για το χρέος».
Σταθάκης στις 13 Σεπτεμβρίου 2016: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Σταθάκης στις 15 Νοεμβρίου 2016: «Με καλή θέληση θα έχουμε συμφωνία μέχρι το EWG της 28ης Νοεμβρίου.
Σταθάκης στις 15 Φεβρουαρίου 2017: «Στόχος μια πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου».
Σταθάκης στις 9 Μαρτίου 2017: «Τελική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου».

Πέρασε η 20ή Μαρτίου 2017, πέρασε και η Πρωταπριλιά και περιμένουμε, τώρα, τον μασέρ Σταθάκη να μας απαντήσει πότε θα έχουμε τελική συμφωνία. Αν και τον πρόλαβε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας «θα έχουμε συμφωνία μέσα στον Απρίλιο αλλά είναι Πρωταπριλιά, οπότε ό,τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε». Πέρα από τη «χιουμοριστική» διάσταση της δήλωσης Τσίπρα, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε και τον αυτοσαρκασμό του.

Ετσι κι αλλιώς, κι ο ίδιος ο Τσίπρας το ξέρει ότι δεν είναι Σταθάκης. Ούτε το σαρδόνιο χαμόγελό του διαθέτει, ούτε την ευχέρειά του στο μασάζ. Ούτε καν τις μαντικές του ικανότητες!

Οπότε, εμείς περιμένουμε τον Σταθάκης-speaking, για να είμαστε σίγουροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα