19 Απριλίου 2024 / 10:48 μμ
19 Απριλίου 2024 / 10:48 μμ

Συμβασιούχοι αλυσοδέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ

από fimotro

Αλυσοδέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην οδό Εγνατία, συμβασιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απομάκρυνσή τους.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, αλυσοδέθηκαν συμβολικά και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση και επιστροφή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης διέκοψε τις συμβάσεις έργου που είχε επί σειρά ετών με 90 συμβασιούχους, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν ζητήσει οι συμβασιούχοι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΕΥΑΘ αποφάσισε να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο τη διανομή των λογαριασμών με την οποία ασχολούνταν μέχρι πρότινος συμβασιούχοι.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ επεσήμανε ότι, παρότι κατανοεί την αγωνία των συμβασιούχων, «συντάσσεται και συμπορεύεται» μόνο με τη νομιμότητα και δεν έχει τη δυνατότητα σύναψης ή ανανέωσης συμβάσεων αυτού του τύπου χωρίς δημόσια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ (όπως επισημαίνει και η τελευταία δικαστική απόφαση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα