19 Απριλίου 2024 / 4:47 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:47 πμ

Συλληφθέντες Γερμανοί δημοσιογράφοι: Γυρίζαμε ντοκιμαντέρ!!!

από fimotro

Στην εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι του ARD που συνελήφθησαν στον Εβρο, σε απαγορευμένη περιοχή. Οι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Οι δυο τους δήλωσαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Υποστήριξαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική πινακίδα και ότι μόλις είδαν τη δεύτερη σταμάτησαν στο σημείο στο οποίο συνελήφθησαν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μόνο για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, δηλαδή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Με τις Αρχές έχει επικοινωνήσει τόσο η γερμανική πρεσβεία, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το κανάλι για το οποίο εργάζονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα