29 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ

Συγκλονιστική ιστορία : 14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το σώμα της για να… αναστηθεί!

από fimotro

Μία καρκινοπαθής 14χρονη από το Λονδίνο, κέρδισε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της κρυογονικής ώστε στο απώτερο μέλλον να επανέλθει στη ζωή – με σκοπό να υποβληθεί στη θεραπεία του καρκίνου, η οποία μέχρι τότε θα έχει ανακαλυφθεί.
Το κορίτσι έπασχε από μία σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου και η τελευταία της επιθυμία ήταν να καταψύξει η μητέρα το σώμα της, ώστε κάποτε να μπορέσουν οι επιστήμονες να το ανανήψουν.
Ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Με μια ιστορική απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε να εγκρίνει την επιθυμία της, την οποία υποστήριζε σθεναρά η μητέρα της. Το κορίτσι, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον Αύγουστο του 2015, αλλά στις 17 Οκτωβρίου εφέτος έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Πριν πεθάνει, είχε ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές να ορίσουν τη μητέρα της ως τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις για το τι θα γίνει με το σώμα της, επειδή ο πατέρας της ήταν ριζικά αντίθετος με την κρυογονική.
Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό πριν από τον θάνατό της, ενώ την ημέρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, την επισκέφθηκε ο δικαστής που θα εκδίκαζε το αίτημα για κατάψυξη του σώματός της. Το κορίτσι είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για την κρυογονική – την διαδικασία κατάψυξης και διατήρησης ολόκληρου του σώματος με την ελπίδα ότι στο απώτερο μέλλον θα είναι εφικτή η ανάνηψη και η θεραπεία οποιουδήποτε νοσήματος είχε κοστίσει τη ζωή.
Η κρυογονική είναι μια αμφιλεγόμενη διαδικασία και κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα είναι εφικτό να ξαναζωντανέψουν οι άνθρωποι μετά την κατάψυξη του σώματός τους.
Στις ΗΠΑ και τη Ρωσία υπάρχουν μονάδες όπου οι σοροί διατηρούνται σε υγρό άζωτο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από τους 130 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.
Το κόστος για την κατάψυξη σώματος για αόριστο χρονικό διάστημα εκτιμάται πως φτάνει τις 37.000 λίρες- περίπου 43.000 ευρώ.
Οι γονείς του συγκεκριμένου κοριτσιού είχαν χωρίσει και η 14χρονη δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα της για έξι χρόνια, μέχρι που αρρώστησε.
Ενώ η μητέρα της υποστήριζε την επιθυμία της κόρης της για κρυογονική διατήρηση του σώματός της, ο πατέρας της ήταν αντίθετος.
«Ακόμα και αν η διαδικασία είναι επιτυχής και την επαναφέρουν στη ζωή ας πούμε σε 200 χρόνια, μπορεί να μην βρει κανέναν συγγενή και να μην θυμάται τίποτα. Ίσως να αφεθεί σε μια απελπισμένη κατάσταση καθώς είναι μόλις 14 ετών και θα βρίσκεται στις ΗΠΑ», ήταν το επιχείρημα του πατέρα της.
Παρότι αρχικά άλλαξε γνώμη δηλώνοντας πως σέβεται την απόφαση της κόρης της, μετά είπε πως ήθελε να δει τη σορό του κοριτσιού μετά το θάνατό της, κάτι με το οποίο εκείνη διαφωνούσε.
Ο δικαστής είπε πως το αίτημα του κοριτσιού ήταν το μόνο του είδους που έχει διατυπωθεί ποτέ σε δικαστήριο στην Αγγλία και την Ουαλία- και πιθανώς σε όλο τον κόσμο.
Ο δικαστής είπε πως η υπόθεση αντικατοπτρίζει τα νέα ερωτήματα που θέτει η επιστήμη. Το κορίτσι πέθανε γαλήνια τον Οκτώβριο γνωρίζοντας πως η σορός της θα καταψυχθεί αλλά ο δικαστής τόνισε πως υπήρξαν προβλήματα την ημέρα που πέθανε. Το ιατρικό προσωπικό είχε εκφράσει ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας του σώματος για την κρυογονική, διαδικασία που έγινε από ομάδα εθελοντών. Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα