19 Απριλίου 2024 / 9:53 μμ
19 Απριλίου 2024 / 9:53 μμ

Συγκλονίζουν οι μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους σε τροχαία

από fimotro

Συγκλονίζει η διαμαρτυρία γυναικών που έχασαν τα παιδιά τους σε τροχαία ατυχήματα έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Κρατώντας φωτογραφίες τους στα χέρια και με δάκρυα στα μάτια, οι μητέρες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο για να διεκδικήσουν έστω και την μετά θάνατον δικαίωση των παιδιών τους. Φωναζοντας συνθήματά όπως «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» ζήτησαν από τον υπουργό ακόμα πιο αυστηρή νομοθεσία για τα δυστυχήματα, εξαπολύοντας κατηγορίες για ατιμωρησία των δραστών.

Σύμφωνα με το κείμενο των γυναικών όπως έχει διατυπωθεί στα Social media:

«Είμαστε όλες μητέρες που χάσαμε τα παιδιά μας από τροχαίο δυστυχήματα. Έχουμε ομάδες στο FACEBOOK που αριθμούν πάνω από 600 άτομα και κάθε ημέρα τα μέλη μας αυξάνουν. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι :

Υπάρχει ατιμωρησία για τα τροχαία εγκλήματα.
Οι ποινές είναι μικρές και, πάντα, με αναστολή.
Η απόδοση δικαιοσύνης καθυστερεί πολύ και αντιμετωπίζεται σαν υπόθεση ρουτίνας.
Οι υπαίτιοι, πάντα, κυκλοφορούν ελεύθεροι, ακόμη και σε περιπτώσεις που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ η ουσιών, η, όταν σκότωσαν ,περισσότερους από έναν άνθρωπο.
Για αυτά, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ -Να μην μείνουμε άλλο σιωπηλές με τον αφόρητο πόνο της απώλειας των παιδιών μας. – Να ζητήσουμε από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και από εσάς, σαν αρμόδιο Υπουργό : Α- Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. και καμία να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν ,στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα. Β- Να συσταθούν Τμήματα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν ΜΟΝΟΝ υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων(αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης. Θα γνωρίζετε ότι , η Χώρα μας κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα ,με όλα τα γνωστά παρεπόμενα της καταστροφής πάρα πολλών οικογενειών. Εμείς, έχουμε ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, αφού τα λατρεμένα μας παιδιά ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ, όμως ,ΔΕΝ θέλουμε άλλες μάνες να ζήσουν τα ίδια !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα