19 Απριλίου 2024 / 7:53 πμ
19 Απριλίου 2024 / 7:53 πμ

Συγκίνηση και δάκρυα στη Βουλή!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Μετά την επανεμφάνιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη βουλή, η συγκίνηση και τα «δάκρυα» στο ελληνικό κοινοβούλιο, θύμιζαν παλιές ασπρόμαυρες ταινίες με τη Μάρθα Βούρτση και το παιδί του λαού Νίκο Ξανθόπουλο. Μάλιστα η Μάρθα Βούρτση σε μια συνεντευξή της για τη σημερινή κατάσταση είχε πει ότι έτσι όπως πάμε: «Στο τέλος δεν θα’ χουμε ούτε φέρετρο να μας θάψουν».

Ο Ευκλείδης βέβαια δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη μετά τις συζητήσεις με την τρόικα στις Βρυξέλλες ούτε ο κος Σπίρτζης αφού μετά τη συμφωνία όπως είπε η Ελλάδα ξαναγεννιέται!

Μιλώντας στη βουλή ο Ευκλείδης λόγω των σχολίων περί εξαφάνισης του επικαλέστηκε τον Αμερικανό συγγραφέα από τις περιπέτειες του Τομ Σώγιερ, Μάρκ Τουέιν που είχε την τιμητική του (το πραγματικό του όνομα Samuel Langhorne Clemes) με τη ρήση: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», για να απαντήσει η ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου με τη ρήση του ίδιου συγγραφέα: «Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια».

Τη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας απαντώντας στο Ευκλείδη με τον ίδιο συγγραφέα και τη ρήση: «Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και το ψέμα; Ότι η γάτα έχει μόνο εννιά ζωές». Την τιμητική του είχε και Μπόμπ Ντύλαν.

Ο Ευκλείδης όμως δεν σταμάτησε. Από Μάρθα και δάκρυα έγινε «Μαυρογιαλούρος», για να συνεχίσει στην ίδια τακτική σήμερα στη βουλή ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτηση για τη συμφωνία των Βρυξελλών από την ΕΚ. και τον Βασίλη Λεβέντη. Σε μια άδεια αίθουσα της βουλής μετά την ερώτηση Βασίλη Λεβέντη ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να δώσει απαντήσεις για τη συμφωνία. Ποια συμφωνία όμως;

Ο πρωθυπουργός, αφού είπε πάλι τα ίδια παραμύθια για μεγάλη επιτυχία και μια Ελλάδα που ανακάμπτει κατέληξε: «Η χώρα θα βγει από την κρίση και αυτό το καταλαβαίνει και ο τελευταίος Έλληνας». Αυτός ο άνθρωπος που ζει; Επικοινωνεί με τον εαυτό του; Κυκλοφορεί στους δρόμους; Από βρεγμένος γάτος όταν μιλούσε, γινόταν θηρίο με έναν λόγο εθνικοπατριωτικού βερμπαλισμού για να πείσει τους βουλευτές του και όσους ψηφοφόρους του έχουν απομείνει.

Κατά την προσφιλή του τακτική δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Εκμεταλλευόμενος μάλιστα την απουσία του, με ειρωνικό και σκωπτικό ύφος σχολίασε: Θα είμαι εδώ μέχρι το βράδυ, αν έρθει θα τον περιμένω να του απαντήσω. Τι λες ρε μεγάλε πρωθυπουργέ, τόσο γενναιόδωρος;;;;;;;;

Είμαι βέβαιος, ότι όταν εγκαταλείψει την εξουσία δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Κάποιος εκδότης εντός εκτός Ελλάδος θα ανακαλύψει έναν νέο… Άντερσεν. Και εάν δεν γράψει νέα παραμύθια, μια συρραφή των όσων έχει πει κατά καιρούς θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Από την ομιλία και απάντηση που έδωσε σήμερα στη βουλή ο πρωθυπουργός, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ένα. «Να παραμείνει στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα και το λαό της».

Δηλαδή να γίνει ο Μαδούρο της Ελλάδας αφού μέχρι εκεί έφτασε η χάρη μας, να μας μνημονεύει και η Βενεζουέλα. Δεν γνωρίζω όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα μέτρα της τρόικας στη βουλή και αν ψηφιστούν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και κάποιες ψύχραιμες και σοβαρές φωνές. Αυτές οι κορυφαιες φωνές συναντιόνται συχνά και θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον της χώρας. Τέλος αυτή η επιφανειακή ηρεμία σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση, είναι μια «βόμβα» που θα σκάσει αργά η γρήγορα στο Μαξίμου, αφού δεν γνωρίζει τον τρόπο εξουδετέρωσης!

Και θα κλείσω με ένα απόσπασμα από συνέντευξη στη Σμαράγδα Μιχαλιτσάνου που επικαλέστηκα στην αρχή της μεγάλης μας ηθοποιού Μάρθας Βούρτση αναφερόμενη στη σημερινή κατάσταση Στην Ελλάδα λέγοντας:

«..Ευτυχώς η δική μου η γενιά έζησε ευτυχισμένη. Εμείς, ξέρουμε πολύ καλά, τι σημαίνει ψωμί και δεν μας ενδιαφέρει το παντεσπάνι. Και δεν διαμαρτύρομαι, γιατί μου αφαιρέσανε τα λεφτά από την τσέπη μου, αλλά γιατί η χώρα μου έχει γίνει ξεφτίλα… Ευτυχώς, είμαι μεγάλη γυναίκα και θα φύγω γρήγορα, για να μην βλέπω, πως έχει γίνει η πατρίδα μας. Και δεν θα πάθω κατάθλιψη σε αυτή την ηλικία να κοιμάμαι με χάπια.

Είμαστε λαός που αποδείξαμε σε ζόρικους καιρούς, τι αξίζουμε. Δεν ξέρω, αλλά κάπως έτσι πρέπει να ήταν στην κατοχή. Στη Γερμανική κατοχή. Τώρα, έχουμε εισβολή από τους δικούς μας ανθρώπους»

«Όλες οι αποφάσεις παίρνονται ερήμην του λαού. Λένε, ότι θα σώσουν την Ελλάδα. Αλλά η χώρα δεν είναι μόνον πεδιάδες βουνά και σκουπίδια. Είναι ψυχές, παιδιά με διπλώματα που σηκώνονται και φεύγουν από την πατρίδα μας. Πήραν τα Ελγίνεια, ας πάρουν και την Ακρόπολη να τελειώνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα