28 Μαρτίου 2024 / 2:43 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:43 μμ

Στρατηγικός επενδυτής στην ESA Security η Lyktos του Μ. Σάλλα

από fimotro

Συμφωνία εξαγοράς του 45% της ESA Security Solutions υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του Lyktos Group. Μεταξύ των δύο μερών συμφωνήθηκε επίσης η άμεση Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την απόκτηση του 55% από το Lyktos Group (όμιλος εταιριών Μιχάλη Σάλλα).

Η ESA είναι εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας, ο τζίρος της οποίας ανήλθε το 2016 σε 28 εκατ. ευρω.

Η ESA παρέχει υπηρεσίες σε Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηροδρόμους, μεγάλους Πολυεθνικούς Οργανισμούς, Εγκαταστάσεις Εταιρειών Ενέργειας, Τράπεζες και Εμπορικά Δίκτυα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συμφωνίας και της συμμετοχής του Lyktos Group είναι η ενίσχυση των κεφαλαίων της ESA και η περαιτέρω επέκταση του εξοπλισμού της για την ανάπτυξη των εργασιών της. Στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι και εκτιμάται ότι με τους νέους πελάτες και την επέκταση των εργασιών της, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και του προσωπικού εντός διετίας.

Την Διοίκηση της εταιρείας ασκεί ο Βασίλης Αντωνόπουλος -CEO της ESA-, ένας από τους εμπειρότερους Managers-Επιχειρηματίες του κλάδου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που εδραίωσε την ESA ως μία μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά.

Για το Lyktos Group, η συμμετοχή στην ESA είναι ο τέταρτος επενδυτικός χώρος στον οποίο o όμιλος αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές συμμετοχές:

• στον κλάδο του Τουρισμού,

• στο Asset Management με την εταιρεία Wealth, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ,

• στο Banking, ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Η σχετική εγκριτική διαδικασία συμμετοχής του Lyktos Group στην Τράπεζα βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Επενδύσεις της Lyktos Group έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στον χώρο της Οινοποιίας (ΣΕΜΕΛΗ ΑΕ) και σε καινοτόμες τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα