28 Μαρτίου 2024 / 11:42 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:42 μμ

Στο Harvard Kennedy School o Μπαν Κι – Μουν προσκεκλημένος της Γιάννας Αγγελοπούλου

από fimotro

unnamed-2Ο Πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ και απόφοιτος της Σχολής Διακυβέρνησης Κέννεντυ του Χάρβαρντ, Μπαν Κι- Μουν, θα είναι το νέο μέλος του Προγράμματος Angelopoulos Global Public Leaders. Την ανάδειξη του Μπαν Κι Μπουν ανακοίνωσε ο Πρύτανης Ντάγκλας Έλμεντορφ. Η θητεία του θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Ο Μουν υπήρξε ο 8ος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 2007 έως το 2016. Η θητεία του έχει συνδυαστεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ειρήνη, καθώς και την προώθηση πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν τη θητεία του ως Γ.Γ., ο Μουν θήτευσε για πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της χώρας του, κατά το 2004 – 2006.

“Ο Μπαν Κι-Μουν έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε πολλά δημόσια αξιώματα και τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης για την θητεία του στην ηγεσία στον ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η διεθνής κοινότητα αντιμετώπισε πολλές και δύσκολες προκλήσεις  – από την κλιματική αλλαγή, μέχρι τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις”, δήλωσε ο ´Ελμεντορφ. “Φέρνει μαζί του  ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειρίας”. Με την ιδιότητά του ως Angelopoulos Fellow, ο Μουν θα αποτελέσει ενεργό μέλος της ακαδημαικής και επιστημονικής ζωής της Σχολής, συναντώντας φοιτητές, συνεργαζόμενος με μελετητές και διανοούμενους, δίνοντας διαλέξεις, δημιουργώντας συγγραφικό έργο και συμμετέχοντας σε δημόσιες συζητήσεις και  φόρουμ.

 

To Πρόγραμμα Angelopoulos Global Public Leaders δίνει τη δυνατότητα σε σημαντικούς, δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες που έχουν ολοκληρώσει την θητεία τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της έρευνας, στο Χάρβαρντ. [Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, ο πρώην Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon και η πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας Tarja Halonen].

 

“Προσμένω την επιστροφή μου στη Σχολή Κέννεντυ, με εξαιρετικές αναμνήσεις από την περίοδο που ήμουν φοιτητής”, δήλωσε ο Μουν. “Το Angelopoulos Fellowship θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστώ την εμπειρία μου στον διεθνή χώρο, να έρθω σε επαφή με ακαδημαικούς και φοιτητές από την κοινότητα του Χάρβαρντ, και να συνεχίσω το έργο μου σε σημαντικά θέματα διεθνούς πολιτικής που αποτελούν και το πάθος μου”.

 

“Ο Μπαν Κι-Μουν είναι ένα από τους πιο επιτυχημένους διπλωμάτες, που έχει εργαστεί ακούραστα για την αντιμετώπιση και επίλυση μερικών από των πιο δύσκολων και παγκόσμιων προκλήσεων της εποχής μας,” δήλωσε ο Νίκολας Μπερνς ο οποίος μετέχει από πλευράς Χάρβαρντ στην διαδικασία του Angelopoulos Global Public Leaders Programme. “Είναι ένας πραγματικά αφοσιωμένος ηγέτης και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του κατά την παρουσία του εδώ στη Σχολή Κέννεντυ”.

 

To Πρόγραμμα Angelopoulos Global Public Leaders, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Νομικό, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πρώην Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων της Ελλάδας και πρώην Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Σχολής Διακυβέρνησης Κέννεντυ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης στη Σχολή Κέννεντυ, Mossavar-Rahmani Center for Business and Government. 

 

“Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που ο Μπαν Κι-Μουν επιστρέφει στο Χάρβαρντ, για το Angelopoulos Global Public Leaders. Η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα, θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για αυτόν, να έρθει σε επαφή με τους Πανεπιστημιακούς, καθηγητές και φοιτητές ανταλλάσοντας ιδέες και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία του και τα διδάγματα που έχει αποκομίσει με την κοινότητα του Πανεπιστημίου”, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. “Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης στην μεταφορά πείρας και διάθεσης συμμετοχής στα διεθνή δρώμενα από σημαντικές προσωπικότητες. Για μένα προσωπικά, το Angelopoulos Global Public leaders είναι μια πρόσθετη διάσταση σ’ αυτό που θεωρώ καθήκον προσφοράς”.

 

https://www.hks.harvard.edu/news-events/news/articles/former-u.n.-secretary-general-ban-ki-moon-to-serve-as-angelopoulos-global-public-leaders-fellow-at-harvard-kennedy-school

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα