16 Απριλίου 2024 / 8:32 πμ
16 Απριλίου 2024 / 8:32 πμ

Στο φως παλιά έρευνα του FBI για τον Μπιλ Κλίντον

από fimotro

Μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το FBI κάνει και πάλι την έκπληξη δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα για την αμφιλεγόμενη αμνηστία που παραχώρησε ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στον επιχειρηματία Μαρκ Ριτς (1934-2013).
Η ανάρτηση της 129σέλιδης έκθεσης για την έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2005 ανακοινώθηκε στον λογαριασμό στο Twitter μίας υπηρεσίας του FBI που αρχειοθετεί τα έγγραφα που δημοσιεύονται βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης.
Λίγες ημέρες αφού η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα έρευνα για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η δημοσίευση της έκθεσης για την ολοκλήρωση της παλαιάς αυτής έρευνας που αφορά τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγό της Μπιλ Κλίντον δημιουργεί και πάλι ερωτηματικά.
Το FBI επιμένει ότι πρόκειται για σύμπτωση. «Σύμφωνα με τη διαδικασία του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, αυτά τα έγγραφα κηρύχθηκαν ελεύθερα προς δημοσίευσιν με αυτόματη διαδικασία», εξηγεί η ομοσπονδιακή αστυνομία .
Στις 20 Ιανουαρίου 2001, την τελευταία ημέρα της προεδρίας του, ο Μπιλ Κλίντον παραχώρησε αμνηστία σε μία σειρά προσώπων, ανάμεσά τους και ο Μαρκ Ριτς, εμβληματική φυσιογνωμία της εμπορίας πρώτων υλών, γνωστός για ύποπτες συναλλαγές και ύποπτος δωροδοκία και φοροδιαφυγή.
Επειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του για φοροδιαφυγή, ο Μάρκ Ριτς διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βρει καταφύγιο στην Ελβετία.
Η σύζυγός του Ντενίζ είχε υποστηρίξει οικονομικά τους Δημοκρατικούς στις εκλογές και είχε διαθέσει πόρους για την δημιουργία του Ιδρύματος Κλίντον.
Ο σημερινός αρχηγός του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε καταδιώξει τον Μαρκ Ριτς ως εισαγγελέας στο τέλος της δεκαετίας του ΄80 και τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και είχε πραγματοποιήσει έρευνα για τους αμφιλεγόμενους νόμους αμνηστίας του Μπιλ Κλίντον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα