29 Μαρτίου 2024 / 2:18 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:18 μμ

Στο σχήμα του Virtus Fund περνά η Avis

από fimotro

Κλείδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές η μεταβίβαση της Avis από την τράπεζα Πειραιώς στο σχήμα της Virtus South European Fund.

Όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr υπήρξε μόνο μια βελτιωτική προσφορά για την απόκτηση της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις» (γνωστή ως Avis).

Στη τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας μετείχαν από τη μια πλευρά η Virtus South European Fund και η άλλη από η Fortress. Ωστόσο το αμερικανικό private equity αποσύρθηκε από τη διαδικασία και δεν κατέθεσε προσφορά, αφήνοντας έτσι μόνη στο παιχνίδι τη Virtus South European Fund του κου Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, με βασικό υποστηρικτή την Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού και άλλους γνωστούς Ελληνες επιχειρηματίες.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση του 94% της Avis εξελίχθηκε σε ένα πολύμηνο θρίλερ με συνεχείς παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει την προηγούμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως η Αvis κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων, επέστρεψε στην κερδοφορία και το 2016 εμφάνισε κύκλο εργασιών 152,5 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA (προ δαπανών ανανέωσης στόλου) 76,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα