20 Απριλίου 2024 / 4:27 μμ
20 Απριλίου 2024 / 4:27 μμ

Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

από fimotro

Ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας απ’ όπου θα αναχωρήσουν για τον Πειραιά έχουν το απόγευμα της Τρίτης αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην πλατεία Βάθη το Παγκρήτιο Συντονιστικό Οργανο Αγροτών και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου και Μακεδονίας, την Τετάρτη.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων του συλλαλητηρίου, με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, καθώς και άλλοι φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, Κώστα Καψωμενάκη, την Τετάρτη δεν θα στηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Ηρακλείου συγκεντρώνονται το απόγευμα και αγρότες του Ηρακλείου και του Λασιθίου, ώστε και αυτοί να αναχωρήσουν το βράδυ με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά.

Με τους αγρότες αναμένεται να αναχωρήσουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Δήμοι, εργατικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, παραγωγικοί και άλλοι φορείς και επαγγελματικά σωματεία της Κρήτης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους, τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των αγροτών, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, για να λάβουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο».

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» σημειώνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα