29 Μαρτίου 2024 / 10:11 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:11 πμ

Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού προσφεύγει ο ΣΑΤΕ

από fimotro

Να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες-μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και μετόχους των τεχνικών εταιρειών, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).
Λειτουργώντας με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών του συνδέσμου, η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε ομάδα έμπειρων νομικών με επικεφαλής τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΑΤΕ, Σταμάτη Σταμόπουλο. Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΑΤΕ, ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας.
«Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές μοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόμενη ευθέως ανάλογα με το εισόδημα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά με ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονομικά – νοσοκομειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες» όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσμο της χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών. Μάλιστα, όπως τονίζει απαιτείται να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ώστε να μη διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των μηχανικών – επιχειρηματιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα