23 Απριλίου 2024 / 9:46 πμ
23 Απριλίου 2024 / 9:46 πμ

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ τα ναυτιλιακά δάνεια

από fimotro

Tις προτεραιότητες αναφορικά με την εποπτεία των τραπεζών το 2017 δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βασικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες επί του παρόντος, μεταξύ των οποίων η ανάγκη προσαρμογής σε χρηματοπιστωτικές συνθήκες όπως η υποτονική οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ και η γεωπολιτική αβεβαιότητα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν προβληματικά στοιχεία ενεργητικού που έχουν κληροδοτηθεί από το παρελθόν. Ως εκ τούτου, η Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ θα επικεντρωθεί στους κινδύνους που συνδέονται με τα επιχειρηματικά μοντέλα και την κερδοφορία καθώς και στον πιστωτικό κίνδυνο – με έμφαση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – και στη διαχείριση κινδύνων. Τα παραπάνω ήταν προτεραιότητες και το 2016 όμως οι επόπτες θα επικεντρωθούν τώρα σε νέους τομείς στο πλαίσιο κάθε κινδύνου.
«Η εποπτεία των τραπεζών αποτελεί δυναμική διαδικασία. Ο κόσμος γύρω μας έχει αλλάξει, το ίδιο και οι οικονομικές συνθήκες και το ρυθμιστικό πλαίσιο. Θα εξετάσουμε προσεκτικότερα τις επιδράσεις στις τράπεζες οι οποίες απορρέουν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας και τις τραπεζικές δραστηριότητες που οι τράπεζες αναθέτουν σε εξωτερικούς φορείς», δήλωσε η Danièle Nouy, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα