24 Απριλίου 2024 / 6:56 πμ
24 Απριλίου 2024 / 6:56 πμ

Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι -Για μία λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ

από fimotro

Το Κουβέιτ έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα την επίσκεψή της εκεί.

Στις αρχές Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Το Κουβέιτ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης, παρέδωσε στην Ντόχα το τελεσίγραφο των τεσσάρων αραβικών χωρών όμως το Κατάρ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα 13 αιτήματα που του έθεσαν. Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα