29 Μαρτίου 2024 / 10:20 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:20 πμ

Στο εδώλιο ξανά για τις μετοχές – «φούσκες» 36 κατηγορούμενοι

από fimotro

Στο εδώλιο θα καθίσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι 36 χρηματιστές και επιχειρηματίες, που κατηγορούνται για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999 και οι οποίοι προ ημερών είχαν κριθεί αθώοι.

Η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Τριμελές  Εφετείο  Κακουργημάτων της Αθήνας και αφορούσε στα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Έτσι, μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα ξαναδικαστεί, και μάλιστα από μηδενική βάση, σχεδόν στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων, το Μάρτιο του 2019.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση.

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση, μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα