29 Μαρτίου 2024 / 8:58 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:58 πμ

Στο Δήμο της Αθήνας κατεβάζει τον Μπακογιάννη ο Κυριάκος

από fimotro

Η επιλογή έχει αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί τους προσεχείς μήνες. Άλλωστε οι Δημοτικές εκλογές έχουν πολύ δρόμο μέχρι να γίνουν και σίγουρα θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές που πλέον είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν μέσα στο 2018. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει πάρει το ΟΚ από τον Κ. Μητσοτάκη και θα είναι υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας σε μια προσπάθεια να ενώσει την κεντροδεξιά και μετά από δυο θητείες του Γ. Καμίνη να πάρει η ΝΔ το Δήμο της Αθήνας. Η ΝΔ έχει ήδη στα χέρια της τηλεφωνικές μετρήσεις και έρευνες που δείχνουν ότι ο Κ. Μπακογιάννης από τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται έχει και με διαφορά μάλιστα τη μεγαλύτερη αποδοχή.

Για τις εξελίξεις είναι πλήρως ενημερωμένη και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία για να αποτρέψει επιθέσεις περί οικογενειοκρατίας στην Α’ Αθήνας θα θέσει υποψηφιότητα στα Χανιά και θα πάρει λόγω επιρροής με βεβαιότητα την πρώτη έδρα που θα βγάλει η ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να κάνει ο γιός της το ποιοτικό άλμα στην καριέρα του για να προετοιμαστεί σιγά-σιγά να μπει στη μάχιμη πολιτική μετά από μερικά χρόνια.

Είναι πολύ νωρίς για να καταγραφούν οι τάσεις στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ωστόσο φαίνεται ότι οι Δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μάλλον με νέο εκλογικό σύστημα και σίγουρα μετά τις εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις θα φέρουν σημαντική πολιτική αλλαγή με νίκη της ΝΔ. Αυτό ίσως αλλάξει τις ισορροπίες καθώς είναι διαφορετικό ο Κ. Μπακογιάννης να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας με τη ΝΔ κυβέρνηση που θα έχει ήδη αρχίσει να φθείρεται και πολύ διαφορετικό να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝΔ να έρχεται με φόρα στην εξουσία και να πλησιάζουν οι εκλογές.

Στόχος της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη είναι να επιστρέψει ο Δήμος της Αθήνας στα χέρια της κεντροδεξιάς. Ο Καμίνης που βγήκε γιατί τον ψήφισαν μαζικά οι αστοί Νεοδημοκράτες στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Σακελλαρίδη έχει κουράσει και δεν κάνει απολύτως τίποτα στην  πόλη, ο πιο δημοφιλής και ισχυρός αυτοδιοικητικός παίκτης της ΝΔ ο Χρήστος Τεντόμας (που η στήριξή του στον δεύτερο έβγαλε Δήμαρχο τον Καμίνη) θα μετακομίσει στην Α’ Αθήνας για να εκλεγεί βουλευτής λόγω των χιλιάδων ψηφοφόρων που τον ακολουθούν και τον βγάζουν συνεχώς πρώτο δημοτικό σύμβουλο και θα στηρίξει τον Κ. Μπακογιάννη και κατά συνέπεια τον Κ. Μητσοτάκη και τέλος ο Γ. Πατούλης να μένει στο Μαρούσι, έναν Δήμο που φαίνεται ότι θα τον κερδίσει και πάλι.

Για να δούμε τι θα δούμε. Πάντως αν και είναι νωρίς, δύσκολα θα χάσει την εκλογή ο Κ. Μπακογιάννης. Το όνομά του έχει δυναμική. Και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις Δημοτικές εκλογές…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα