23 Απριλίου 2024 / 11:01 πμ
23 Απριλίου 2024 / 11:01 πμ

Στουρνάρας: Νωρίς για έξοδο στις αγορές

από fimotro

Την εκτίμηση ότι είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές και ότι θα πρέπει να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, καταθέτει ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη WSJ.

«Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς» σημειώνει στο πρώτο σχόλιο μετά την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.

«Πιστεύω ότι θα ήταν για παράδειγμα ακόμα καλύτερο αν η Ελλάδα προχωρήσει με δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε. «Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο, για να βγει στις αγορές αργότερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να κάνει βήματα για την μείωση της νομισματικής τόνωσης. Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης επιτέθηκε και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία γιατί με τα μεγάλα πλεονάσματα βάζουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης. «Αυξάνουν τα πλεονάσματα τους σε μια περίοδο που άλλοι προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματα τους» σημείωσε.

Ο ίδιος καλωσόρισε την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, η οποία όπως είπε βοηθάει να μειωθεί η αβεβαιότητα για τους επενδυτές και ενθαρρύνει τους καταθέτες να βάλουν περισσότερα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, άσκησε κριτική στην έλλειψη σαφήνειας για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Χωρίς μια συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους, η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μια νέα διάσωση, προειδοποίησε. «Αν οι εταίροι της Ελλάδας δεν καταφέρουν να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για το χρέος και αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να βγει στις αγορές με εύλογα επιτόκια εξαιτίας αυτού, τότε φοβάμαι ότι είναι αναπόφευκτη μια νέα διάσωση» προειδοποίησε.

«Αλλά κανείς δεν το εύχεται αυτό» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα