19 Μαρτίου 2024 / 5:58 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 5:58 πμ

Στουρνάρας: Μέχρι 31 Οκτωβρίου τελειώνουμε οι διοικήσεις των τραπεζών

από fimotro

Mέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η εκκρεμότητα με τις διοικήσεις των τραπεζών και θα έχουν γίνει οι διορισμοί των νέων στελεχών. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη πρωϊνή συνάντηση που είχε με τους Θεσμούς. Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, μετά το β’ τρίμηνο πάνε καλύτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ο διοικητής της ΤτΕ ξεκίνησε σήμερα το νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ενώ πριν από λίγο – γύρω στις 11:20, άρχισαν οι επαφές με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.
Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 10 με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και τους εκπροσώπους της Κομισιόν, κύριο Ντέκλαν Κοστέλο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ,) Φραντσέσκο Ντρούντι και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Νικόλα Τζαμαριόλι. Παρούσα και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, που καθυστέρησε την άφιξή της στην Αθήνα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, .κ.κ Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των κλιμακίων. Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα «από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα