24 Απριλίου 2024 / 6:55 πμ
24 Απριλίου 2024 / 6:55 πμ

Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο Τραμπ

από fimotro

Στον Λευκό Οίκο έφτασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπου έχει την πρώτη του συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε τον 71χρονο Ρεπουμπλικανό μία ημέρα μετά την επικράτησή του έναντι της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές , σε μία προσπάθεια να διευκολυνθεί «η ευνοϊκή μετάβαση της εξουσίας».

Οι δύο πολιτικοί άνδρες συνομιλούν στο Οβάλ Γραφείο, ενώ η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, και η μέλλουσα πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, έχουν τη δική τους συνάντηση στην προεδρική κατοικία στον Λευκό Οίκο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τις δηλώσεις του για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως «είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα», επισημαίνοντας πως «δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή πρώτα Ρεπουμπλικανοί, αλλά είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα».

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και «ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ».

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, μάλιστα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για τη διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης της εξουσίας, προλογίζοντας τη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο που πραγματοποιείται σήμερα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έφτασε θριαμβευτικά στην Ουάσιγκτον, με δύο πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν αψίδα ρίχνοντας νερό πάνω από το ιδιωτικό αεροσκάφος του εκκεντρικού επιχειρηματία κατά την άφιξή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» την παράδοση και δεν επέτρεψε σε κανένα δημοσιογράφο και φωτογράφο να ταξιδέψει μαζί του για να καταγράψει την πρώτη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα