29 Μαρτίου 2024 / 1:48 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:48 μμ

Στον κόσμο του ο Σαμαράς, υπογράφουμε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και αυτός μας λέει ότι θα γίνουμε “κράτος Μαδούρο”!

από fimotro

Τα απωθημένα του για τον Αλέξη Τσίπρα βρήκε ευκαιρία να βγάλει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρ. πρωθυπουργός εμφανίστηκε σφόδρα επικριτικός κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της δικής του θητείας και τασσόμενος στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕ Βορείου Ελλάδος στην Ξάνθη.
Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μπροστά σε μη κομματικό ακροατήριο από τότε που αποχώρησε από την διακυβέρνηση της χώρας, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ο Αλέξης Τσίπρας να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν από την εξουσία, χαρακτήρισε μια τέτοια περίπτωση «λύτρωση για τη χώρα» και απέκλεισε κάθε συνεργασία μαζί του.
«Σήμερα οι ιδέες μας κερδίζουν παντού στον κόσμο. Οι φιλελεύθερες ιδέες. Αλλά και οι πατριωτικές ιδέες. Η Αριστερά έχει πια ηττηθεί, παντού! Τα κράτη τύπου “Μαδούρο” καταρρέουν, επίσης… Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ να γίνει κράτος-Μαδούρο! Οι ακραίες ιδεοληψίες του κρατισμού και της «πολιτικής ορθότητας», γκρεμίζονται σήμερα παντού», τόνισε στο κρεσέντο του ο Α. Σαμαράς!!!
Αναφερόμενος στον νυν πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας ήλθε τάζοντας “ελπίδα” κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ήλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια… Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο… Ακόμα και τώρα, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες συνεχίζει να έχει. Μας έβαλε λοιπόν, αχρείαστο νέο χρέος. Μας επέβαλε αχρείαστο νέο Μνημόνιο. Μας οδήγησε σε αχρείαστη νέα, σκληρότερη λιτότητα. Ματαίωσε την ανάπτυξη που ήδη είχε αρχίσει… Κι έχει το θράσος και μιλάει ακόμα».
Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάψει να επιμένει στα αδιέξοδα και κυρίως, να ζητήσει συγγνώμη. Όχι από τους αντιπάλους του. Από τον Ελληνικό λαό, πρωτίστως. Σήμερα, λοιπόν, ο κόσμος είναι οργισμένος μαζί του! Αν είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί τα λάθη του και – κυρίως – αν έδειχνε την τόλμη να βοηθήσει για να διορθωθούν τα λάθη αυτά, τότε μόνος του θα άλλαζε την εικόνα του. Αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε».
Για Μητσοτάκη
Αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Έχει απόλυτο δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πολύ καλά κάνει που επιμένει: Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει το συντομότερο! Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα. Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Όσο δεν το έκανε κανείς. Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας. Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ».
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για τα εθνικά μας θέματα: «Εμείς είχαμε ελέγξει και τα σύνορα… Επί των ημερών μας, αυτά όλα είχαν κοπεί! Τότε, δεν υπήρχαν προκλήσεις από γειτονικές χώρες. Ναι, δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας με την Τουρκία. Αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε, να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία! Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς! Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και για το χρέος: «Όσοι υποδέχονται σήμερα τον Πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες… Τότε βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι “είχαν αυταπάτες”… Δεν είναι έτσι! Και «αυταπάτες» να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε … «αυτ-απατεώνες»! Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε! Ευχόμαστε λοιπόν, όλοι μας, πράγματι, να στηρίξει ο Πρόεδρος Ομπάμα το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους. Έτσι που τα κατάφερε ο Τσίπρας, την έχουμε ανάγκη πια αυτή την ελάφρυνση.Βέβαια, δεν έχει πολλά περιθώρια να βοηθήσει, γιατί το χρέος το χρωστάμε στους Ευρωπαίους κυρίως. Όχι στους Αμερικανούς! Αλλά κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη, εδώ που μας έφτασε. Κι ακόμα πιο χρήσιμο βέβαια, είναι να κερδίσουμε τη στήριξη και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε προχθές και αναλαμβάνει σε δύο μήνες».
Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Σήμερα το μήνυμα που θέλω να σας δώσω είναι απλό: Μήνυμα αισιοδοξίας! Παρά τη φοβερή περιπέτεια που περνάμε, τελικά θα βγούμε νικητές. Θα με ρωτήσει, ίσως κάποιος: Τι σε κάνει αισιόδοξο; Η απάντηση είναι απλή: Το έχουμε ήδη αποδείξει, πως μπορούμε! Την περίοδο 2012-14, αποδείξαμε πως μπορούμε! Μειωμένοι φόροι + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη! Ανάπτυξη μέσα + Αξιοπιστία στο εξωτερικό = Έξοδος από την κρίση. Ανάπτυξη + Αξιοπιστία + Ασφάλεια του πολίτη = Ισχυρή Ελλάδα!
Η Νέα Δημοκρατία τα πιστεύει αυτά. Και μπορεί να τα κάνει. Λένε πως το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει. Μπορεί, λοιπόν, τώρα τα πράγματα να μοιάζουν πολύ δύσκολα. Πάντως, να είστε σίγουροι: Το ξημέρωμα δεν αργεί».

Σ.Σ. Fimotro : Πραγματικά στον κόσμο του αυτός ο Σαμαράς. Εδώ υπογράφουμε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και αυτός μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει “κράτος Μαδούρο”. Πιο εμπαθής δεν γίνεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα