19 Απριλίου 2024 / 11:23 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:23 πμ

Στον αέρα το «ακέφαλο» ΤΧΣ

από fimotro

Σε εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου εξακολουθεί να βρίσκεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκε η τρίτη κατά σειρά πρόσκληση για τη θέση.
Στη νέα προκήρυξη θέσης βελτιώθηκε τόσο το ύψος των αποδοχών, όσο και της θητείας του νέου ceo, καθώς οι δύο αυτές παράμετροι ως ίσχυαν, εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Την ίδια στιγμή, με τροπολογία του το υπουργείο Οικονομικών δίνει χρονική παράταση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, για να αποκατασταθούν τυχόν νομικά θέματα (διότι ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί η Επιτροπή από τον περσινό Ιούνιο).
Η ανάγκη επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου παραμένει επιτακτική, καθώς η απουσία του εμποδίζει λειτουργικά θέματα της καθημερινότητας του Ταμείου. Η τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού, κ. Ε. Τσακαλώτου, ορίζει ότι «σε περίπτωση κένωσης θέσεως μέλους του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ απομένει διάστημα μικρότερο των τριών μηνών για τη λήξη της διάρκειας του Ταμείου, τα όργανα αυτά λειτουργούν νομίμως και χωρίς την πλήρωση της ως άνω θέσεως, εφόσον κατά τις συνεδριάσεις τους τα υπόλοιπα μέλη επαρκούν, ώστε να υπάρχει η προβλεπόμενη στις παραγράφους 16 και 17 απαρτία».
Με την τροπολογία τροποποιούνται τα άρθρα 4 και 4Α του νόμου 3864/2010. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, προβλεπόταν ότι σε περίπτωση κένωσης θέσεως μέλους του Γενικού Συμβουλίου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής, η θέση πληρούται εντός προθεσμίας 60 ημερών, η οποία δύναται να παραταθεί για άλλες 30 ημέρες εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με ορισμό νέου μέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα