28 Μαρτίου 2024 / 4:22 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:22 μμ

Στις online αγορές ποντάρουν οι επιχειρήσεις

από fimotro

Τους καταναλωτές έξω από τα φυσικά καταστήματα ευελπιστούν να βγάλουν τα επόμενα χρόνια οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, καθώς η ψηφιοποίηση και η διείσδυση της τεχνολογίας με νέες εφαρμογές αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και παρέχει νέες δυνατότητες.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, ήδη το 2017 περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελληνες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους διαδικτυακά. Στη χώρα μας λειτουργούν πλέον 7.000 επιχειρήσεις με ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, από το οποίο οι έλληνες καταναλωτές κάνουν το 75% των ηλεκτρονικών αγορών τους. Ομως στο σύνολο του τζίρου οι διαδικτυακές αγορές είναι χαμηλά.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ετήσια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών προϊόντων και υπηρεσιών που έχει πραγματοποιηθεί φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 4,5 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν το 2016 ήταν 4 δισ. ευρώ.

Δύο στους δέκα άρχισαν τις διαδικτυακές αγορές τους το 2017, γεγονός το οποίο σχετίζεται με την αυξητική τάση που ξεκίνησε με την επιβολή capital controls, αλλά και τη μεγάλη πλέον γκάμα και ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ενας δεύτερος λόγος είναι η αύξηση των ώριμων διαδικτυακών αγοραστών, καθώς πλέον το 31% πραγματοποιεί μία στις δύο συνολικές αγορές του μέσω Ιντερνετ από 25% που ήταν το 2015. Τρίτος λόγος είναι ότι πλέον 7 στους 10 online καταναλωτές πραγματοποιούν πάνω από το 80% των αγορών τους σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα από 5 στους 10 που ήταν το 2015. Μάλιστα οι εκτιμήσεις για το 2018 είναι θετικές, καθώς το 38% των online καταναλωτών δήλωσε ότι θα αυξήσει τη συνολική αξία των αγορών του και μόλις το 20% ότι θα τις μειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα