28 Μαρτίου 2024 / 11:03 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:03 πμ

Στις 6 Μαΐου η διακήρυξη του προγράμματος του συνδυασμού Τεντόμα

από fimotro

Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ολοκληρώθηκε η 2η Συνδιάσκεψη Στελεχών της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς». Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε πριν από δυο χρόνια από Αθηναίες και Αθηναίους και πλέον αριθμεί εκατοντάδες μέλη σε όλη την Αθήνα τα οποία εργάζονται τους τελευταίους μήνες για την εκπόνηση του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος εξόδου της Αθήνας από την κρίση.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας, αφού παρουσίασε το έργο της πρωτοβουλίας πολιτών τους τελευταίους μήνες, προανήγγειλε την κεντρική εκδήλωσή της, στις 6 Μαΐου. Όπως είπε «στις 6 Μαΐου  παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για την οριστική έξοδο της Αθήνας από την κρίση και το σχέδιο μας για την πόλη. Στις 6 Μαΐου είμαστε εκεί, όλοι μαζί για την Αθήνα μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στο έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα όσο και για το τι πρόκειται να επακολουθήσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες: Συγκεκριμένα ανέφερε πως «έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει ότι η καθημερινότητα θα είναι για μας η μεγάλη μας προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή της σημερινής εικόνας της Αθήνας ξεκινάει απο την καθαριότητα σε όλους της τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους και επεκτείνεται στην δημιουργία νέων εστιών πρασίνου παντού, στην αναβάθμιση των υπαρχόντων και φυσικά στην απαίτηση για νομοθετική ρύθμιση που να παραχωρεί την διαχείριση όλων των πάρκων που βρίσκονται εντός του Δήμου Αθηναίων  στο Δήμο».

 

Στην συνέχεια ο Χρήστος Τεντόμας αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της Ασφάλειας στην πόλη, στην οικονομική της αναγέννηση μέσα από μέτρα επιστροφής των κατοίκων και των καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας, στην έμφαση στον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης και νέων επενδύσεων, καθώς και στο σημαντικό ζήτημα της προσβασιμότητας στην πόλη.

 

Την συνδιάσκεψη παρακολούθησε πλήθος κόσμου, και συμμετείχαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κωνσταντάρας, Θανάσης Πλεύρης, Σάκης Αθανασάκης, Βαγγέλης Ξυδέας, Γιώργος Ρωμανέας, Ροδομαρία Παντελίδου-Δομάζου, ο πρώτος αναπληρωματικούς Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι συντονιστές των θεματικών ενοτήτων και Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και μέλη εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων καθώς και εκατοντάδες απλοί πολίτες της Αθήνας που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις προτάσεις τους στο νέο πρόγραμμα οριστικής εξόδου της Αθήνας από την κρίση.

 

Η κεντρική εκδήλωση στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Πανελληνίου. Θα προηγηθούν κατά τόπους δράσεις ενημέρωσης σε κάθε μια από τις δημοτικές Κοινότητες  της Αθήνας με έμφαση στις γειτονιές της πόλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα