28 Μαρτίου 2024 / 5:30 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:30 μμ

Στις 22 Φεβρουαρίου το θέμα των Τούρκων στο ΣτΕ

από fimotro

Στις 22 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, για τον οποίο ανακλήθηκε το άσυλο που του είχε χορηγήσει η Επιτροπής Ασύλου.

Εκείνη την ημέρα, μετά από αίτημα των συνηγόρων του Τούρκου αξιωματικού θα συζητηθεί στο ΣτΕ – και όχι στο Διοικητικό Εφετείο – το αίτημα αναστολής της απόφασης, με την οποία “πάγωσε” το άσυλο, ενώ η κυρία αίτηση του ίδιου Τούρκου αξιωματικού προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018. Τόσο στην περίπτωση της αναστολής, όσο και της κυρίας αίτησης, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Διομήδη Κυριλλόπουλο.

Η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης και η απόφαση θα καταλαμβάνει ουσιαστικά και τους 8 αξιωματικούς.

Καμία απόφαση ασύλου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου, στις οποίες εκκρεμούν ακόμη οι αιτήσεις ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων αξιωματικών, αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν καμία απόφαση για χορήγηση ή μη ασύλου, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της αίτησης του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Ωστόσο, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριου-Αχαρνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα