20 Απριλίου 2024 / 3:28 μμ
20 Απριλίου 2024 / 3:28 μμ

Στις 20 Νοεμβρίου αποφασίζουν οι συμβολαιογράφοι για την αποχή!

από fimotro

Σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 20 Νοεμβρίου θα κριθεί αν οι συμβολαιογράφοι θα επιμείνουν στην αποχή τους από τους πλειστηριασμούς, έως το τέλος του έτους ή θα την αναστείλουν, για να διευκολύνουν την κυβέρνηση, στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης. Τα θέματα τα οποία απασχολούσαν τον κλάδο, φαίνεται πως σε μεγάλο βαθμό, καλύφθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο, με το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες. Συγκεκριμένα: σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των συμβολαιογράφων, σε νέα συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής στην οποία θα γίνει ενημέρωση του Σώματος για τα νέα δεδομένα και θα υπάρξει αίτημα αναστολής της αποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα