29 Μαρτίου 2024 / 10:38 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:38 πμ

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

από fimotro

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο και μεθαύριο, την Κυριακή και τη Δευτέρα (26 και 27 Νοεμβρίου) οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους.

Την ψήφο των 5.834 δικηγόρων της πόλης διεκδικούν δώδεκα υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους ένας κατέρχεται χωρίς συνδυασμό. Στο Δικηγορικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) αναμένεται να υπάρξει επαναληπτικός γύρος εκλογών, μία βδομάδα αργότερα (3 και 4/11), μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψήφιων προέδρων.

Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους (1/1/18) και θα λήξει στο τέλος του 2021. Οι υποψήφιοι πρόεδροι για να εκλεγούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο (25μελές) πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Θα στηθούν δύο κάλπες, μία για τους υποψήφιους προέδρους και μία για τους υποψήφιους συμβούλους.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον ΔΣΘ είναι οι εξής: Αλεξόπουλος Αθανάσιος -Τρύφωνας του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι», Αντωνιάδης Νικόλαος του συνδυασμού «Σύγχρονη Δικηγορία», Δοξάκης Ευστράτιος, χωρίς συνδυασμό, Κλεισιάρης Ζήσης του συνδυασμού «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων», Κουτσοχήνας Ευστάθιος του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ», Μαυρίδης Στυλιανός του συνδυασμού «ACTUS», Μελανεφίδου Σοφία (Σόνια) του συνδυασμού «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», Μπακέλλας Χρήστος του συνδυασμού «Αυτόνομη Κίνηση Δικηγόρων», Παναγοπούλου Γιάννα (Γιαννούλα) του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Ράπτης Χρήστος του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», Σαμαράς Πέτρος του συνδυασμού «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» και Τσομίδης Ευστάθιος του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Παράταξη Δικηγόρων Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος Νικόλαος Βαλεργάκης συμπλήρωσε δύο συνεχόμενες θητείες και με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Το ίδιο ισχύει για τους συμβούλους που έχουν συμπληρώσεις τρεις συνεχόμενες θητείες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα