28 Μαρτίου 2024 / 4:18 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:18 μμ

Στη φυλακή για απόπειρα κατασκοπείας οι Έλληνες στρατιωτικοί!

από fimotro

Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους στρατιωτικούς: υπολοχαγό Άγγελο Μητραιτώδη και  τον λοχία Δημήτριο Κουκλατζή, 33χρόνων και κάτοικο Ορεστιάδας.

Ο λοχίας Δημήτριος Κουκλατζής

Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με την κατηγορία της κατασκοπίας. 

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων που  προσάγονται στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπίας» και της «εισόδου σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή».

Οι τουρκικές εφημερίδες συσχετίζουν δε την υπόθεση με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα δεν τους εξέδωσε».

Οι δύο Ελληνες  ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν αρχικά με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε πει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. «Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά τα σενάρια περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους που είναι στην Ελλάδα, ή η σύνδεση του θέματος με οτιδήποτε άλλο αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» ξεκαθάρισε.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Εβρο. Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ κ. Κουβέλης τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Με τη σειρά του ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.

Στην τουρκικό Τύπο τονίζεται ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της κατασκοπείας εκτός από την παράνομη είσοδο στην χώρα.

Παρέμβαση από τη ΝΔ

Την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. 

Όπως επισήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος,«περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές».

Και σε αυτήν την περίπτωση, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα.

Περιμένουμε, δηλαδή, εξήγησε, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα