28 Μαρτίου 2024 / 8:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:35 μμ

Στη Σμύρνη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

από fimotro

Πατριαρχικές και ποιμαντικές επισκέψεις στην περιοχή της Σμύρνης, θεσμοθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση των δημάρχων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής και αίτημα της ανασυσταθείσας Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης. Έτσι, και φέτος για τρίτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Πατριάρχη στη γη της Ιωνίας.
Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης, από την ερχόμενη Κυριακή 7 έως την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Σμύρνη, περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές και θρησκευτικές τελετές. Ακόμη, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συμμετοχή στο τρίτο Αγιολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως θα κινηθεί προς το χωριό της ορεινής Εφέσου τον Κιρκιντζέ όπου και θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Τη Δευτέρα θα προεξάρχει στην Πατριαρχική θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Εφέσου, επί του τάφου του Αγίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Καϊμακάμη και στον δήμαρχο Εφέσου.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα χοροστατήσει στον εσπερινό στα ερείπια του αρχαίου ναού της Θεοτόκου στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου (Διπλή Εκκλησιά Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου). Το βράδυ τέλος, θα κηρύξει τη λήξη του Γ΄ Διεθνούς αγιολογικού Συνεδρίου.
Την Τρίτη 9 Μαΐου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην πατριαρχική θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Μενεμένη. Την Τρίτη επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μενεμένης, τον δήμαρχο Σμύρνης, καθώς και το νομάρχη Σμύρνης. Ενώ το βράδυ θα χοροστατήσει σε ορθόδοξο εσπερινό στο ναό του Αγίου Πολυκάρπου των Ρωμαιοκαθολικών.
Τέλος, την Τετάρτη και πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης θα περιηγηθεί στη χερσόνησο των Ερυθρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα