18 Απριλίου 2024 / 8:04 μμ
18 Απριλίου 2024 / 8:04 μμ

Στη Μέρκελ… ελπίζει ο Τσίπρας για την αξιολόγηση!

από fimotro

merkel_soible1Τις τελευταίες ελπίδες της Αθήνας να κλείσει θετικά η αξιολόγηση χωρίς άλλες πιέσεις στα εργασιακά έχει εναποθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο! Ο πρωθυπουργός αναζητώντας πολιτική λύση που θα εξασφαλίσει ο ίδιος την Παρασκευή μετά την συνάντηση με τη Μέρκελ στην Γερμανία, ελπίζει ότι η συνέχιση των συζητήσεων σε επίπεδο τρόικας θα συνεχιστούν χωρίς άλλες πιέσεις και με λύση στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά και ελπίζει ότι μήπως τελικά οι διαφωνίες του Ταμείου με το Βερολίνο για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που θέλει το τελευταίο, θα οδηγούσαν το ΔΝΤ να παραμείνει απλός τεχνικός σύμβουλος και στην επόμενη φάση του προγράμματος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Το αδιέξοδο είναι αντιληπτό απ’ όλους και γι’ αυτό οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο έχουν σχεδόν παγώσει, με την τρόικα μάλλον να αδυνατεί να δώσει έναν ορίζοντα για τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωσή τους. Είναι σαφές δε ότι ειδικά οι επικεφαλής των Θεσμών δεν πρόκειται να έλθουν στην Αθήνα πριν την επόμενη εβδομάδα πλέον.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πάρει πάνω του το πολιτικό παιχνίδι ελπίζοντας να ξεπεράσει τις πιέσεις των δανειστών. Για αυτό και ρίχνει το πολιτικό βάρος του, στην συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο στη Γερμανία. Ο Α. Τσίπρας ελπίζει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα δώσει λύση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με θετική εξέλιξη για την Ελλάδα.. Ούτε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, που θα δει την Πέμπτη, ούτε ο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο θα συναντήσει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ την ίδια ημέρα, ούτε καν ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο θα τα πει το απόγευμα της Παρασκευής είναι σε θέση, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους ο καθένας να δώσει την παραμικρή ώθηση στο ελληνικό πρόβλημα.

Επί της ουσίας δηλαδή περιμένουμε λύση από το πρόσωπο που εκπροσωπεί την πιο ακραία λιτότητα στην Ε..Ε. Την Α. Μέρκελ, η οποία μάλιστα για να συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και να δώσει λύση στο Ελληνικό πρόβλημα θα πρέπει να συγκρουστεί και να αποδοκιμάσει τον Σόιμπλε, τον πιο στενό της συνεργάτη! Πρόκειται για δηλαδή για μια πολύ δύσκολη περίπτωση που όμως εκτιμούν στο Μαξίμου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί! Θεωρούν ότι είναι εφικτό, να επιλέξει η Α. Μέρκελ άλλη πορεία από εκείνη που χάραξε ο Β. Σόιμπλε!

Πως μπορεί να γίνει αυτό για χάρη της Ελλάδας, μόνο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού το γνωρίζουν. Μακάρι να συμβεί για τη χώρα μας. Μάλλον όμως είναι απίθανο αυτό το σενάριο…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα