29 Μαρτίου 2024 / 10:09 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:09 πμ

Στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο ο Αρχηγός του Λιμενικού

από fimotro

Να παραμείνει στη θέση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή ο Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης για ένα ακόμη χρόνο αποφάσισε η κυβέρνηση όπως αναφέρεται στο Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 16 Φεβρουαρίου 2018 «μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12 και 13 παρ. 2 του Π.Δ. 81/2012 (Α ́ 139) και την αριθ. 1 Απόφαση της 4ης Συνεδρίασης της 16-02-2018 του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.)»

Ο κ.Ράπτης ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού στις 16 Φεβρουαρίου 2016 και πλεον συμπεριλαμβάνεται στη μικρή λίστα με τους μακροβιότερους Αρχηγούς του ΛΣ καθώς συνήθως οι προκάτοχοι του αποστρατεύονταν μετά απο δυο χρόνια.

Είχε διαχειριστεί την μεγάλη μεταναστευτική κρίση στο Αιγαίο και την πολύμηνη παραμονή προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά. Τα σενάρια περί ενδεχόμενης αποστρατείας του ακούστηκαν έντονα το φθινόπωρο με την διαχείριση από πλευράς Λιμενικού της ρύπανσης στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ωστόσο εκτιμάται πως παρέμεινε κυρίως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο ειδικά στη περιοχή των Ιμίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την παραμονή του ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος όπου εξέφρασε την στήριξη του στα στελέχη του ΛΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα