28 Μαρτίου 2024 / 6:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:01 μμ

Στη Ζέα η ιστορική τριήρης «Ολυμπιάς»

από fimotro

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η ιστορική τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε χθες στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017». Εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον κυβερνήτη της τριήρους αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.
Η τριήρης «Ολυμπιάς» είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό, από τις 10:00-14:00 και από τις 17:30-20:30.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως πρόκειται για ένα πλοίο-σύμβολο για το Πολεμικό Ναυτικό, για την πόλη του Πειραιά, για τη χώρα και για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς με αυτού του είδους τα πλοία κερδήθηκε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. «Ο κατάπλους της ιστορικής τριήρους είναι από τις συμβολικές ενέργειες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017», ανέφερε ο κ. Μώραλης, ενώ εξέφρασε τη χαρά του καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δημότες του Πειραιά, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν την «Ολυμπιάδα», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τη σπουδαία ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα