18 Απριλίου 2024 / 12:30 μμ
18 Απριλίου 2024 / 12:30 μμ

Στη Ζάκυνθο εκτάκτως ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ μετά τον τραγικό θάνατο ασθενούς

από fimotro

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε εκτάκτως, με εντολή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, προκειμένου να διαπιστώσει αν η λειτουργία του νοσοκομείου παραμένει ασφαλής.
Υπενθυμίζεται ότι ανησυχία δημιουργήθηκε όταν πέντε ασθενείς παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές, που οδήγησαν στο θάνατο μίας εξαυτών, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενώ χθες κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελούμενο από δύο εξειδικευμένους επιστήμονες, μετέβη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που τις προκάλεσαν.
Ο κ. Οικονόμου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου είχε συνάντηση με τη διοικήτρια του ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου και ενημερώθηκε για την κατάσταση μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, αλλά και για τις έρευνες που διενεργούνται για το θάνατο της 43χρονης γυναίκας.
Αμέσως μετά ο κ. Οικονόμου βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, όπου ενημέρωσε σχετικά στελέχη του κόμματος.
Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. τόνισε ότι “βρίσκομαι στη Ζάκυνθο για να δούμε αν λειτουργεί σωστά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν τα νοσοκομεία προσφέρουν με ασφάλεια τις ιατρικές και υγιειονομικές τους υπηρεσίες και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν είναι απαθής, αλλά είμαστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών”.
Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές για τη στάση του υπουργείου Υγείας αναφορικά με το τραγικό συμβάν του χαμού της 43χρονης, δηλώνοντας ότι “το υπουργείο δεν έστειλε κάποιον να ελέγξει τι γίνεται εδώ έπειτα από μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Έπρεπε να είναι κάποιος εδώ να συντονίσει την κατάσταση και να δει αν γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες” ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι “μετά τη συνομιλία μου με τη διοικήτρια, διαπίστωσα πλήρη αδιαφορία και απάθεια από τους υπεύθυνους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα