25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στη ΓΑΔΑ 3 ύποπτοι για ηθική αυτουργία πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

από fimotro

Με τις έρευνες για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγωγή τριών Αλβανών κρατουμένων στη ΓΑΔΑ, από την 5η Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, σήμερα το πρωί.

Η εξέλιξη συνδέεται με την ηθική αυτουργία πίσω από τον φόνο, ενώ ασφαλείς πηγές υποστηρίζουν πως το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει στη διάθεσή του «αδιάσειστα στοιχεία» για τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Οι εν λόγω κρατούμενοι συνδέονται με το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη.

Εν τω μεταξύ, το αρχείο με τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εξετάζουν οι αρχές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται δυο υποθέσεις.

Η μία αφορά στην καταγγελία ενός δικηγόρου που δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς πριν χρόνια στην Πεντέλη και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης νόμιμης κλήτευσης.

Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με μία επιχείρηση με κωδική ονομασία «Χίμαιρα» η οποία αφορούσε την εμπλοκή δεκάδων αλλοδαπών που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Η αστυνομία πάντως εκτός από την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου φαίνεται να εξετάζει και το σενάριο του διαπληκτισμού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο άτομα φαίνεται να είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για ποινική υπόθεση που τους αφορούσε.

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι δράστες δεν έλαβαν κανένα μέτρο προφύλαξης, δεν φορούσαν κουκούλες αλλά ούτε και γάντια την ώρα των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί, δεν έχουν μόνο τις περιγραφές των δραστών, αλλά και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, όπως επίσης και γενετικό τους υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα