19 Απριλίου 2024 / 2:34 μμ
19 Απριλίου 2024 / 2:34 μμ

Στη Βουδαπέστη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

από fimotro

Επίσκεψη στη Βουδαπέστη για την 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης και θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στις 11:30 ώρα Ελλάδος, με κεντρικό θέμα: «Βιώσιμη ανάπτυξη, υγεία και ευεξία για όλους σε όλες τις ηλικίες» (Sustainable Development, health and well-being for all at all ages). Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση επίσης με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, δόκτωρα Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Θα υπάρξει επίσης παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σε γεύμα εργασίας σε επίπεδο Υπουργών, με θέματα την ψυχική υγεία και το φάρμακο, ενώ ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος θα εκπροσωπήσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας σε συζητήσεις roundtable σχετικά με την ανοσοποίηση πληθυσμών και κυρίως όσων αφορά την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, τη μικροβιακή αντοχή και τα υποδείγματα συνεργασίας εθνικών κρατών με τον ΠΟΥ.

Κατά την παραμονή του στη Βουδαπέστη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας (13:00 ώρα Ελλάδας) και στις 15:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα