25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στην Aldridge το πακέτο κόκκινων δανείων της Attica

από fimotro

Η Aldridge EDC έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για να αποκτήσει τη διαχείρηση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω του 1 δισ. ευρώ της Attica Bank, με την υποχρέωση να καλύψει τις εναπομείνασες κεφαλαιακές ανάγκες, ύψους 70 εκατ. ευρώ της τράπεζας.

Μετά από αρκετούς μήνες, και την εξέταση πολλών υποψηφίων επενδυτών, η διοίκηση της τράπεζας κάνει αποδεκτή την πρόταση, την οποία φέρνει προς έγκριση στους μετόχους στη Γενική Συνέλευση της 15ης Μαϊου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση των τραπεζών που δεν έχουν καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τράπεζας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA BANK, μετά από αίτημα Μετόχου της μειοψηφίας, εκπροσωπούντος το 5,625% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συνήλθε, σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου και αναφορικά με τα Θέματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, που θα συνέλθει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, προβαίνει στις ακόλουθες διευκρινίσεις :

1. Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας το β’ 6μηνο του 2016 και εντός του 2017 με την πρότερη συζήτησή τους στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας και μετά τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, που έλαβε χώρα στις 14.12.2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA BANK, προχώρησε σε ανοικτό διαγωνισμό με πλήρη διαφάνεια για :

α) Την εξεύρεση Επενδυτή, ο οποίος θα συμπληρώσει το δυσμενές σενάριο της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ανερχόμενο σε 70 εκ. ευρώ, και

β) Την απόκτηση προς διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της Τράπεζας, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι καθ’ολη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας η Attica Bank ΑΤΤ +7,27% παρέμεινε σε συνεχή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές.

2. Στη διαγωνιστική αυτή διαδικασία έλαβαν μέρος 7 υποψήφιοι Επενδυτές, τρεις εκ των οποίων πληρούσαν, κατ΄ αρχήν, τις προϋποθέσεις υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος της Τράπεζας.

3. Μετά από νομικό και οικονομικό έλεγχο που διενήργησε, ένας εξ αυτών, η Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC) κατέθεσε στις 7/4/2017 δεσμευτική προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα