19 Απριλίου 2024 / 3:41 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:41 πμ

Στην τελική ευθεία η πώληση της Cyta Ελλάδος

από fimotro

Η διαδικασία για την πώληση της Cyta Ελλάδος βαδίζει στο τελικό της στάδιο, της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Πολίτης.

Οπως αναφέρει, φαβορί είναι η Vodafone και η Wind, οι διοικήσεις των οποίων έχουν επανειλημμένως εκφραστεί υπέρ της περαιτέρω ενοποίησης της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δεσμευτικές προσφορές για τη Cyta θα κατατεθούν, εκτός απροόπτου, από εκπροσώπους των ενδιαφερομένων στη μητρική εταιρεία στην Κύπρο την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα «τρέξουν» από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία τα διάφορα σενάρια και κυρίως αυτά που αφορούν την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας.

Όπως εκτιμάται η διοίκηση της κυπριακής εταιρείας θα κάνει αποδεκτό ένα τίμημα που θα είναι οπωσδήποτε (και τουλάχιστον) μεγαλύτερο από τα δάνεια της Cyta Ελλάδος, τα οποία είναι της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Οι ενδείξεις και οι πληροφορίες συντείνουν επίσης στην εκτίμηση ότι η πρόταση θα αφορά την κατά 100% εξαγορά της Cyta Ελλάδος. Αυτό θεωρείται δεδομένο για το στρατόπεδο της Vodafone και πλέον το πιθανότερο για τη Wind.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν η PCCW Global (βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom, κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ), η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, θα προσέλθει για να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και τι θα αφορά αυτή.

Στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ωστόσο, η υπόθεση Cyta θεωρείται πως θα κλείσει με αγοραστή είτε τη Wind, η οποία θα προσθέσει στον ετήσιό της τζίρο των 490 εκατ. ευρώ (90 εκατ. τα έσοδα της προς πώληση εταιρείας) είτε τη Vodafone η οποία έχει ετήσιο τζίρο της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Αυτά ακριβώς τα νούμερα κάνουν στελέχη της αγοράς να σημειώνουν ότι για τη Wind είναι σημαντικότερο (ίσως και επιτακτικότερο) να ενσωματώσει τη Cyta Ελλάδος, από ό,τι για τη Vodafone, με τις δύο πλευρές πάντως να μεταδίδουν ότι στην κούρσα της διεκδίκησης εισέρχονται με το ίδιο αυξημένο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα