28 Μαρτίου 2024 / 3:49 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:49 μμ

Στην τελετή της Οικουμενικής Προσευχής στον Καθεδρικό της Ουάσινγκτον παρουσία του νέου Αμερικανού Προέδρου, ο Γ. Πατούλης (φωτόΟ

από fimotro

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. unnamed-3 unnamed-2Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή της Οικουμενικής Προσευχής που πραγματοποιήθηκε  στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον, όπου παρέστησαν ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α Ν.Τραμπ και ο νέος Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μ.Πένς, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους.

Παρουσία τριακοσίων ατόμων, εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων προσευχήθηκαν για παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη και ενότητα όλων των εθνών.

Στην καθιερωμένη τελετή η οποία πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ.Δημήτριου, εκπροσωπώντας την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης Γερουσιαστές, Κυβερνήτες και μέλη του Κογκρέσου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ.Δημήτριο όσο και τους Έλληνες ομογενείς για τη θερμή υποδοχή και την πρόσκληση που μου απεύθυναν να παραβρεθώ στη σημερινή τελετή της Οικουμενικής Προσευχής εδώ στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον.

Εκπροσωπώντας την αυτοδιοικητική οικογένεια της Ελλάδας ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους όσους προσευχήθηκαν σήμερα για ένα κόσμο πιο ειρηνικό, πιο αλληλέγγυο και με έμφαση στον ανθρωπισμό. Ευχή όλων μας είναι να μη ζήσει η παγκόσμια κοινότητα άλλους πολέμους, απόρροια των οποίων είναι η προσφυγική κρίση που εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τις θλιβερές συνέπειες της.

Ελπίζουμε να ξημερώσει μία καλύτερη και πιο αισιόδοξη μέρα για τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θέλω να υπογραμμίσω τη δύναμη της ελληνικής ομογένειας η οποία στηρίζει την εθνική προσπάθεια για αναγέννηση. Η συνεργασία μας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο και την ίδια θέρμη για το καλό της Ελλάδας και του έθνους μας.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως από τις συνομιλίες που είχα με επιφανείς προσωπικότητες της ομογένειας που βρίσκονται στο επιτελείο του νέου Προέδρου των Η.Π.Α Ν.Τραμπ, εξέλαβα ένα ισχυρό δέσιμο με τη μητέρα-πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Προσδοκία μας είναι από τη νέα τους θέση να συμβάλλουν στην δύσκολη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να βγει από το τούνελ της κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα