28 Μαρτίου 2024 / 9:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:01 μμ

Στην Πάτρα η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου

από fimotro

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, έγινε σήμερα το μεσημέρι η ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της πόλης, δίπλα στον τάφο της συζύγου του.

Η σορός του είχε μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων, όπου εκτέθηκε για λαϊκό προσκύνημα.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέθανε την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 90 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου εισήχθη με πυρετό και δυσχέρεια στην αναπνοή.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στο Παλαιό Ψυχικό.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, οι πρώην πρωθυπουργοί, Λουκάς Παπαδήμος, Παναγιώτης Πικραμένος και Αντώνης Σαμαράς, πολλοί πρώην υπουργοί και βουλευτές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και φίλοι του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και πολλοί απλοί πολίτες.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη τη σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Επίσης, επισήμανε ότι η συνολική πολιτική διαδρομή του συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων.

Αίσθηση προκάλεσε ο επικήδειος που εκφώνησε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε το πολιτικό ήθος, την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και τη ρητορική δεινότητα του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης και ο καθηγητής Διαμαντόπουλος, οικογενειακός φίλος του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Κατά την εξόδιο ακολουθία ερρίφθησαν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα