25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στην Λαγκάρντ εντός 48ωρου το αίτημα για το Μνημόνιο

από fimotro

Έτοιμη είναι η επιστολή προθέσεων (letter of Intent) που θα αποστείλει, η ελληνική κυβέρνηση στο ΔΝΤ προκειμένου η Κριστίν Λαγκάρντ να προχωρήσει στη σύναψη του νέου Μνημονίου με την Ελλάδα. Πρόκειται για την περίφημη γραμμή προληπτικής πίστωσης που προβλέπει κεφάλαια έως 2 δισ. δολάρια για την Αθήνα εφόσον ζητηθούν.

Το ποσό αυτό, θα είναι σε θέση να διαθέσει το Ταμείο μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το χρέος για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε καν έκθεση βιωσιμότητας από τους Ευρωπαίους.

Την επιστολή, η οποία θα έχει σταλεί μέχρι αύριο, συνυπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα με το ΔΝΤ θα έχει διάρκεια 14 μηνών και θα λήξει μαζί με ευρωπαϊκό τον Αύγουστο του 2018.

Εν τω μεταξύ, για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη του ESM για την έγκριση της διάθεσης της δόσης προς την Ελλάδα.

Έτοιμη είναι η επιστολή προθέσεων (letter of Intent) που θα αποστείλει, η ελληνική κυβέρνηση στο ΔΝΤ προκειμένου η Κριστίν Λαγκάρντ να προχωρήσει στη σύναψη του νέου Μνημονίου με την Ελλάδα. Πρόκειται για την περίφημη γραμμή προληπτικής πίστωσης που προβλέπει κεφάλαια έως 2 δισ. δολάρια για την Αθήνα εφόσον ζητηθούν. Το ποσό αυτό, θα είναι σε θέση να διαθέσει το Ταμείο μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με το χρέος για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε καν έκθεση βιωσιμότητας από τους Ευρωπαίους. Την επιστολή, η οποία θα έχει σταλεί μέχρι αύριο, συνυπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Σημειώνεται ότι το μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα με το ΔΝΤ θα έχει διάρκεια 14 μηνών και θα λήξει μαζί με ευρωπαϊκό τον Αύγουστο του 2018. Εν τω μεταξύ, για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη του ESM για την έγκριση της διάθεσης της δόσης προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα