29 Μαρτίου 2024 / 4:37 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:37 πμ

Στην Κύπρο, υπό άκρα μυστικότητα, η σύζυγος του Μενβέντεφ

από fimotro

Η Σβετλάνα Μεντβέντεβα επισκέφθηκε χθες τη Βυζαντινή και Βασιλική εκκλησία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Στο χώρο του Ναού η σύζυγος του Ρώσου Πρωθυπουργού είχε καλυμμένο το κεφάλι με εσάρπα, κατά το έθιμο της Ρωσικής εκκλησίας που ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αρχιτεκτονικό ρυθμό του πετρόκτιστου τρίκλιτου Ναού και θαύμασε τις σπουδαίας τεχνοτροπίας αρχαίες εικόνες στο εικονοστάσι. Άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία του αρχαίου Ναού που δημιουργήθηκε στον Τάφο του Αγίου Λαζάρου ο οποίος σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, μετά την ανάσταση του από τον Ιησού, ήρθε στο Κίτιον όπου χειροτονήθηκε Πρώτος Επίσκοπος Κιτίου.

Η σύζυγος του Ρώσου Πρωθυπουργού, εντυπωσιάστηκε από το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, που θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα στην Κύπρο. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση της Σβετλάνα Μενβέντεβα όταν επισκέφθηκε τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου που βρίσκεται κάτω από το Ιερό του Ναού.

Η επίσκεψη της συζύγου του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ κρατήθηκε μυστική και όσοι τη συνόδευαν έδωσαν οδηγίες να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, κυρίως για λόγους ασφαλείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα