29 Μαρτίου 2024 / 2:01 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:01 μμ

Στην «κατάψυξη» και σήμερα όλη η Ελλάδα

από fimotro

Στην «κατάψυξη» θα παραμείνει και σήμερα, Παρασκευή, ολόκληρη η χώρα, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Η κακοκαιρία έχει ήδη αφήσει πίσω της έναν νεκρό, έναν 76χρονο άντρα που καταπλακώθηκε από μια πόρτα που αποκολλήθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Σήμερα αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες παροδικές χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, με τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Θράκη.
Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 11 βαθμούς) και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο 31/12 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 01/01/2017, αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα όμως να λαμβάνουν τοπικό χαρακτήρα και μικρότερη ένταση. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή 01/01/2017.
Αναλυτικότερα:
Την Παρασκευή (30/12) για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πυκνές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -1 έως 04 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως όπου είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -6 έως 05 βαθμούς Kελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο απο -6 έως 05 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Στη Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία: απο 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα χιονίσει κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία απο 4 έως 9 βαθμούς Kελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα