25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπουν πάλι τον Ηλία Κασιδιάρη

από fimotro

Την παραπομπή του Ηλία Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών ζητά ομόφωνα από τον Πρόεδρο της Βουλής η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση του Χρυσαυγίτη βουλευτή με υβριστικές εκφράσεις περί «πρακτόρων» εναντίον του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, Κώστας Δουζίνας, καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά τη συμπεριφορά Κασιδιάρη, τονίζοντας ότι αντέδρασαν άμεσα και έντονα οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και παραπέμποντας πλέον για τα δέοντα στον Νίκο Βούτση, στον οποίο διαβιβάστηκαν τα σχετικά πρακτικά προς αξιοποίηση.

«Οι ύβρεις αποτελούν προσβολή όχι μόνο για κύριο Μουσταφά αλλά προς όλους τους βουλευτές και τους πολίτες που τους ψήφισαν», σχολίασε ο κ. Δουζίνας. Σημείωσε ότι ο κ. Κασιδιάρης έχει παραπεμφθεί για ανάλογα επεισόδια συνολικά τέσσερις φορές στην Επιτροπή Δεοντολογίας και άφησε να εννοηθεί ότι δεν αξιοποίησε το μέτρο επέμβασης της Φρουράς για να μην επεκταθεί η ένταση αλλά και διότι ο βουλευτής μετά την ομόφωνη κατακραυγή αποχώρησε αυτοβούλως.

Την ίδια ώρα, την έντονη δυσαρέσκεια του προεδρείου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για τις διαρροές που υπήρξαν από βουλευτές σχετικά με την ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασαν ο Κώστας Δουζίνας κι ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Εμμανουηλίδης, καθώς όπως υπογράμμισαν η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών συνιστά το εμπιστευτικό των πληροφοριών.

Διατύπωσαν, δε, έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι αυτές οι διαρροές θα οδηγήσουν σε δυσκολότερη αποδοχή αιτημάτων ανάλογων συνεδριάσεων στο μέλλον.

«Εμένα δεν μου πέφτει λόγος να καταγγείλω κανέναν, αλλά εμείς ως προεδρείο έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να εγγυηθούμε στους υπουργούς ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι το εμπιστευτικό των πληροφοριών θα τηρηθεί και θα υπάρξει σεβασμός. Άρα είναι τεράστιο θέμα για μας κατά πόσο σε μελλοντικά αιτήματα είτε από πλευράς βουλευτών είτε υπουργών για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τη μη μεταφορά πληροφοριών σε ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Δουζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα