25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Στην εξεταστική για την υγεία καταθέτει ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ (live)

από fimotro

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Σήμερα στην Εξεταστική καταθέτει ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Εν τω μεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το CD με τις συνομιλίες του Θ. Παπαδημητρίου με τον διευθυντή του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να αποφασίσει αν μπορεί ή όχι να γίνει χρήση του από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα θα πρέπει «για να έχουμε την ασφάλεια για το υλικό, να πάει σε μια υπηρεσία που να ξέρουμε ότι η καταγραφή του θα έχει φερεγγυότητα και αξιοπιστία».

Από την δική του πλευρά, ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι: «θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του υλικού, τεχνικός έλεγχος και να διευρενηθεί η δυνατότητα αν μπορούμε να κάνουμε χρήση, καθώς αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να ενημερωθεί ο εισαγγελέας σε κάθε περίπτωση».

Την ίδια στιγμή, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι «το υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να γίνει χρήση του από την επιτροπή. Μιλάμε για δύο παράγοντες του Δημοσίου που η συζήτησή τους επηρεάζει το Δημόσιο συμφέρον». 

Στα αμιγώς της κατάθεσής τώρα, σε μια εισαγωγή του ο Πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι για τον κ. Παπαδημητρίου υπάρχουν τρεις δικογραφίες, η μία από τις οποίες είναι στη διάθεσή του ακροατηρίου και οι άλλες δύο είναι σε φάση διερεύνησης. 

Ο κ. Παπαδημητρίου άρχισε την κατάθεσή του με μια εισαγωγή σχετικά με τα προβλήματα υγείας του, αλλά και την φερόμενη ως άρνησή του να παραστεί στην επιτροπή:  «Ουδέποτε επέδειξα ασέβεια στο θεσμικό σας ρόλο, δήλωσα εγγράφως τον πλήρη σεβασμό μου στο θεσμικό σας ρόλο. Ουδέποτε επέδειξα τακτική εμπαιγμού, πάντα ανταποκρίθηκα στα μηνύματά σας. Ουδέποτε εξαφανίστηκα ή αρνήθηκα να προσέλθω. Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω πως είχα επίσκεψη δύο περιπολικών στο ιατρείο μου.

Σας έχω γνωρίσει και τους λόγους υγείας μου. Έθεσα δύο θέματα, τα καρδιολογικό, με την υπέρταση, δήλωσα με υπομνηματά μου ότι έχω νεφρογενή υπέρταση, αλλά και το θέμα ενός πρόσφατου τραυματισμού μου. Δεν είπα όμως ότι δεν είμαι λειτουργικός για να απαντήσω στη Βουλή».

Σε σχέση με την πιστότητα του CD ο κ. Παπαδημητρίου ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μονταρισμένο και παραποιημένο υλικό. «’Εχω καταθέσει στον εισαγγελέα γιαυτό. Είναι μονταρισμένο και παραποιημένο. Είναι προϊόν μοντάζ. Εδώ ακούγομαι ότι κατηγορώ τον δικηγόρο μου. Δεν θα μπορούσα να κατηγορώ τον δικηγόρο μου».

Αναοφορικά με 23 προσλήψεις που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ παραμονές των εκλογών υπογραμμισε ότι «δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για συμβάσεις έργου και δεν ήταν αορίστου χρόνου. Ήταν αποζημιώσεις έργου. Υπάρχει δε και μια πλαστή σύμβαση ενός δημοσιογράφου, του Β. Μπεσκένη. Ουδέποτε αποζημιώθηκε ούτε εργάστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον έχω δει μια φορά στη ζωή μου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα