20 Απριλίου 2024 / 3:31 πμ
20 Απριλίου 2024 / 3:31 πμ

Στην Βουλή το επίδομα ενοικίου – Ψηφίζεται η τροπολογία για την κατάργησή του

από fimotro

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου έως και 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για την κατάργηση της «περίφημης» διάταξης που είχε ψηφιστεί στο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 και είχε κάνει χρήση η Ράνια Αντωνοπούλου, παρά το γεγονός ότι διέθετε πλουσιότατο πόθεν έσχες. Η αποκάλυψη αυτή είχε οδηγήσει στην αποπομπή της ίδιας από την κυβέρνηση αλλά και στην παραίτηση συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μάλιστα η τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής καταργείται η σχετική διάταξη και μάλιστα από τότε που ίσχυσε, δηλαδή την 1η Φεβρουαρίου 2015. Ετσι όσοι είχαν λάβει τα χρήματα θα κληθούν να τα επιστρέψουν.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μαζί με το μνημόνιο.

Μεταξύ των όσων εξωκοινοβουλευτικών είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν λάβει το επίδομα εκτός από την Ράνια Αντωνοπούλου, ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας -εμπνευστής του επιδόματος-, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα