28 Μαρτίου 2024 / 2:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:01 μμ

Στην Αθήνα Μοσκοβισί και Κοστέλο

από fimotro

Η τέταρτη αξιολόγηση θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχουν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο με στελέχη της κυβέρνησης.

Τις συζητήσεις θα απασχολήσουν τα προαπαιτούμενα που είχαν απομείνει μετά το τελευταίο Eurogroup. Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα των θεσμών προβλέπει να ολοκληρωθούν οι προτάσεις για το χρέος έως το Eurogroup της 12ης Μαρτίου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει και το EuroWorking Group, με κύριο θέμα το χρέος και ειδικότερα τον μηχανισμό που θα συνδέει την ελάφρυνσή του με τον ρυθμό ανάπτυξης.

H σύνοδος του EWG, η οποία θα γίνει παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομκών, Γιώργου Χουλιαράκη, είναι κομβικής σημασίας, καθώς σε αυτή θα γίνει η αποτίμηση των υπολοίπων από τα 110 προαπαιτούμενα με εστίαση στην ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών ανά την ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση του Economist που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με θέμα η «επόμενη ημέρα στην ελληνική οικονομία» , όπου συμμετέχει και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα