24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα με τα τρακτέρ οι αγρότες

από fimotro

Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη είναι πλέον οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, καθώς άκαρπη απέβη τελικά την Παρασκευή η συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Ήδη η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει ζητήσει την κινητοποίηση όλων των μπλόκων με τους αγρότες να ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους, προκειμένου να φτάσουν μέχρι το κέντρο της πόλης παραλύοντας τις μετακινήσεις. Οπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν. Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο.
«Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε. Εν τω μεταξύ αμετακίνητοι στα αγροτικά τους μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και με ομόφωνη απόφασή τους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτούς, παραμένει να οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό -είτε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή και μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης, είναι ορισμένα από τα σχέδια των αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο των Ευζώνων.
Στο πλαίσιο αυτό, κλειστή εξακολουθεί να είναι από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.
Κινητοποίηση, που πιθανότερα θα αφορά σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, ετοιμάζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, που από τις 25/1 βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.
Παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, στα εξής τρία σημεία: στον κόμβο της Τρίγλιας, στον δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, ‘Αγιο Μάμα ήτοι στον δρόμο Μουδανίων-Κασσάνδρας και στα Βραστά επί της επαρχιακής οδού Πολυγύρου-Αγίου Όρους.
Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί στα εξής σημεία: στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα