28 Μαρτίου 2024 / 3:26 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:26 μμ

Στην αγορά πολυτελών κατοικιών μπαίνει η Airbnb

από fimotro

H Airbnb, η καινοτομική πλατφόρμα διασύνδεσης τουριστών και ιδιοκτητών, οι οποίοι παρέχουν καταλύματα σε όλο τον κόσμο, επιδιώκει να διευρύνει το κοινό της και να προσελκύσει ταξιδιώτες με υψηλότερα βαλάντια. Κι αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει διαθεσιμότητα σε ακριβότερα διαμερίσματα και πολυτελείς οικίες από την πλευρά της προσφοράς. Η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται Airbnb Lux.

Ειδικά επιφορτισμένη ομάδα της εταιρείας θα ελέγχει τα προσφερόμενα καταλύματα και, εφόσον «περάσουν τις εξετάσεις» και πληρούν τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, θα κατατάσσονται στη σχετική κατηγορία, η οποία πρόκειται να διαμορφωθεί. Βίλες, πολυτελή ρετιρέ και άλλα ακριβά ακίνητα θα προσφέρονται για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Προς το παρόν, ταξιδιώτες με οικονομική άνεση μέχρι στιγμής φαίνεται πως αποφεύγουν την πλατφόρμα της Airbnb, επειδή δεν μπορούν να έχουν τις ανέσεις των ξενοδοχείων στα δικά της καταλύματα. Η νέα υπηρεσία της Airbnb φαίνεται πως θα προσφέρει διαμονή έναντι 3.750 δολαρίων στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας ή ακόμη και 10.000 δολαρίων στο Μαλιμπού, ημερησίως, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο από διασημότητες όπως η Μπιγιονσέ, που έχουν ήδη δοκιμάσει την υπηρεσία.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία ξεκίνησε το πιλοτικό της πρόγραμμα με την ειδικά επιφορτισμένη ομάδα δράσης, η οποία επέλεξε διαμερίσματα και σπίτια για να τα ελέγξει. Εάν πληρούν μία σειρά προδιαγραφών που έχει θέσει η ίδια η Airbnb, τότε θα ενδείκνυνται να καταχωριστούν σε ειδική κατηγορία του εταιρικού ιστότοπου και της σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Τα εν λόγω καταλύματα θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν σετ από καινούργια κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, καθώς και αφρόλουτρα και σαπούνια ατομικής χρήσης, όπως τα ξενοδοχειακά δωμάτια. Στα πλήρως εξοπλισμένα σπίτια θα ελέγχεται η επάρκειά τους σε οικιακές συσκευές, οι οποίες πρέπει να είναι εν λειτουργία, ενώ στην κουζίνα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για καφέ, τσάι, αναψυκτικά και νερό. Αφ’ ης στιγμής υπάρχει έγκριση, τα καταλύματα θα τα επισκεφθεί φωτογράφος για επαγγελματική φωτογράφιση, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμβουλευτούν και διακοσμητή εσωτερικών χώρων.

Με όλα αυτά, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενδεχομένως να επιλέξουν την πλατφόρμα της Airbnb και πλούσιοι τουρίστες, οι οποίοι θεωρούν κάπως υποδεέστερες τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, προτιμώντας την ξενοδοχειακή πολυτέλεια. Με την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Airbnb, οι οποίες θα αρχίσουν να είναι διαθέσιμες από τα τέλη του 2017, ίσως τα πράγματα αλλάξουν. Αυτό, προφανώς, θα σημάνει και αύξηση εσόδων για την πρώην νεοφυή εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια με το να προτείνει επιλογές για ενοικίαση ενός καναπέ ή ενός δωματίου σε νέους ανθρώπους, που αγαπούσαν την περιπλάνηση, αλλά δεν είχαν πολλά χρήματα. Σήμερα, η αξία της αποτιμάται στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια και δεν έχει εισαχθεί ακόμα στο χρηματιστήριο.

Πηγή: kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα