18 Απριλίου 2024 / 3:15 πμ
18 Απριλίου 2024 / 3:15 πμ

Στα funds ο πρώτος λόγος για τη Forthnet

από fimotro

Επιταχύνεται η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Forthnet, ύστερα από την ολοκλήρωση της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί, για λογαριασμό των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, η Nomura International.

Πρόθεση των τραπεζών παραμένει να ολοκληρωθεί χωρίς προσκόμματα η διαδικασία, ώστε μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018 να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το σχήμα με το οποίο θα συζητήσουν την επόμενη ημέρα στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ώστε εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη να οδηγηθεί ακολούθως η διαδικασία στο financial closing.

Σε πρώτη φάση, οι συνομιλητές αυτοί δεν θα είναι η Wind και η Vodafone αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν με επιστολή τους τις τράπεζες πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο. Παρόλα αυτά, σημειώνουν οι δύο εταιρείες, συνεχίζουν να παρακολουθούν ως μέτοχοι τις διεργασίες, επιφυλασσόμενες για τις μελλοντικές τους κινήσεις. Wind και η Vodafone μετέχουν εξάλλου στο διαγωνισμό για τη Cyta Ελλάδος, έχουν συνάψει εμπορική συνεργασία με τη Forthnet για τη μετάδοση αθλητικού περιεχομένου στις τηλεοπτικές τους πλατφόρμες, με τη Wind Να βρίσκεται στην τελική ευθεία της εμπορικής διάθεσης της Wind TV στις αρχές του 2018.

Ως αποτέλεσμα, στο προσκήνιο έρχονται οι έτεροι ενδιαφερόμενοι για τη Forthnet, Apollo Capital Management και PCCW, με τη τελευταία να εμφανίζεται να έχει στρέψει την προσοχή της περισσότερο στο διαγωνισμό για την πώληση της Cyta Ελλάδος, το δεύτερο στάδιο του οποίου, αυτό της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου. Αντίθετα η παρουσία του Apollo στο διαγωνισμό παραμένει ως η επικρατέστερη πρόταση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να υλοποιηθεί μια ευρείας έκτασης λειτουργική αναδιάρθρωση, προτού η εταιρεία προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο της διαδικασίας έγιναν επαφές και με το Pillarstone, επενδυτική πλατφόρμα του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου KKR, ενώ οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν την εμφάνιση και έτερου ενδιαφερόμενου πριν το στάδιο της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται πως η Νοmura International υλοποιεί το διαγωνισμό σχετικά με τα ανοίγματά (exposures) των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και των θυγατρικών της. Αυτό αφορά στη συνολική έκθεση των τραπεζών στην εταιρεία που περιλαμβάνει το 32,8% των μετοχών της (έχει περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών μετά την άσκηση του δικαιώματος μέρους των ομολογιών που κατείχαν από το ΜΟΔ που εξέδωσε η εισηγμένη), το μετατρέψιμο ομολογιακό της δάνειο ύψους 55 εκατ. ευρώ και χορηγήσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2017, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 149 εκατ.ευρώ και τα EBITDA σε 16 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τον Ιούνιο του 2017 ανήλθε σε 256 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει την ανάληψη πρωτοβουλιών μείωσης του λειτουργικού κόστους με έμφαση στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των υφιστάμενων υποδομών και εν γένει περιουσιακών στοιχείων της. Σε επίπεδο πελατειακής βάσης, οι οι συνδρομητές συνδυαστικών υπηρεσιών/3play της εταιρείας ανήλθαν στις 296 χιλιάδες, οι συνδρομητές broadband υπηρεσιών στις 572 χιλιάδες και οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών στις 423 χιλιάδες.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα